Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Nagy küzdés és fordítás – győzelem a Gyirmót ellen!

Nagy küzdés és fordítás – győzelem a Gyirmót ellen!

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Augusztus utolsó vasárnapján a Gyirmót FC Győr csapata látogatott a Kolorcity Arénába, s a 19 órai kezdés ellenére is nagy meleg várta a csapatokat. Erős Gábor vezetőedző dolgát jelentősen megnehezítette, hogy a műtétje után rehabilitálódó Patrick Gânțe mellett a pénteki edzésen kisebb izomsérülést szenvedett és kidőlt a sorból a kiváló formában játszó Kártik Bálint is.

A találkozó jó iramban kezdődött, az irányítást pedig a mieink vették át már az elejétől kezdve. Bár Ugrai Rolandnak volt egy veszélyes szabadrúgása a 4. percben, utána sokáig szinte csak nekünk akadt gólszerzési lehetőségünk, jóllehet előbb Herjeczki Kristóf, majd egy szabadrúgásból Bódi Ádám sem tudott betalálni.

A 19. percben aztán egy ártalmatlannak tűnő helyzetben Pethő Bence kapott a combjához és esett a földre. A Merkantil Bank Liga góllövőlistáját vezető csatárunknak láthatóan erős fájdalmai voltak, szinte azonnal jelezte, nem tudja folytatni a játékot, így Erős Gábornak nagyon hamar cserélnie kellett, Pintér Ádám érkezett.

Továbbra is mezőnyfölényben játszottunk, ám mégis a gyirmótiak szereztek vezetést, miután a 29. percben Takács Ákos játékvezető Debreceni Ákos becsúszását követően tizenegyest ítélt, amit a sértett Madarász Márk magabiztosan értékesített.

A szünetig hátralévő negyedórában is szinte folyamatosan támadtunk, Pintér Ádám, Csatári Gergő és Herjeczki Kristóf is próbálkozott, de nem sikerült egyenlíteni, így egygólos hátránnyal cseréltünk térfelet. Az első félidő ráadásában Katona Máté megkapta a meccs első sárga lapját Szabó Máté buktatásáért, s ennek a jelenetnek egy kicsivel később nagy jelentősége lett.


A második játékrész elején továbbra is támadásban maradtunk, ám az idő múlásával egyre inkább felerősödtek a gyirmóti kontrák is, az 58. percben egy ilyen végén védett Fadgyas Tamás bravúrral, meccsben tartva csapatunkat. Nem sokkal később cserékkel frissített mindkét szakmai stáb, a 67. percben pedig Katona Máté megkapta második sárga lapját, így emberelőnybe kerültünk.

A szabálytalanság után megítélt szabadrúgást aztán Bódi Ádám csavarta a kapu felé, Varga József pedig tökéletesen érkezett és szép mozdulattal, nyolc méterről a jobb alsóba csúsztatta a labdát, egyenlítettünk!

Tamási Zsolt a gól után hármat cserélt, Erős Gábor két változtatással válaszolt, a csapatok ráfordultak a hajrára. A Kolorcity Kazincbarcika játékosai minden áron meg akarták nyerni hazai pályán a mérkőzést, míg a vendég gyirmótiak ekkor már látványosan megelégedtek volna az egy ponttal is, így egyre feltűnőbben húzták az időt.

A ráadásra fordulva Szegi Vince megsérült, nem tudta folytatni a játékot, s mivel a vendégeknek nem maradt cserelehetőségük, eldőlt, hogy nyolc mezőnyjátékossal fejezik be a találkozót. Hősies védekezésük azonban végül nem bizonyult elegendőnek, a 93. percben ugyanis a tizenhatoson belül Lányi Bence lökte el szabálytalanul Katona Istvánt, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A mérkőzés sorsát eldöntő büntető előtt a vendégek minden lehetséges módon megpróbálták kizökkenteni az ítélet végrehajtására készülő Bódi Ádámot, ám hiába zavarta meg előbb Adamcsek Máté, majd Hársfalvi András is a sportszerűség határát súrolva, Bódi magabiztosan, nagy erővel kilőtte a büntetőpontról a kapu jobb felső sarkát, ezzel egyben megszerezve a három pontot is csapatunknak!

A győzelemmel öt forduló után a tabella 5. helyén állunk, folytatás szeptember elsején, 16 órától Tatabányán, a Grosics Gyula Stadionban!


JEGYZŐKÖNYV

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–GYIRMÓT FC GYŐR 2–1 (0–1)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 450 néző.
Vezette: Takács Ákos (Szécsényi István, Szalai Dániel)
Gólszerző: Varga J. 67’, Bódi Á. 90+4’ 11-esből, ill. Madarász M. 29’ – 11-esből
Kiállítva: Katona M. 66’


KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Fadgyas – Polgár K., Debreceni Á., Demeter (Süttő, 79’) – Csatári (Ternován, 61’), Lucas, Varga J. – Herjeczki (Katona I., 61’), Szabó M. (Ádám F., 79’), Bódi Á. – Pethő B. (Pintér Á., 21’).
Vezetőedző: Erős Gábor

GYIRMÓT FC GYŐR
Hársfalvi – Szegi, Hudák D., Hajdú Á., Helembai – Katona M., Hudák M. (Lányi B., 70’), Madarász M. (Kovács D., 61’) – Horváth R. (Kiss N., 70’), Piscsur (Adamcsek, 83’), Ugrai (Miknyóczki, 70’).
Vezetőedző: Tamási Zsolt


MESTERMÉRLEG

Erős Gábor, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

Az első félidőben nagyon nehezen találtuk a fogást ellenfelünkön, ők viszont azonnal megbüntették a hibánkat, hiszen egy eladott labda után harcoltak ki jogos tizenegyest, így megszerezték a vezetést. A második félidőt nagyon jól kezdtük, sok helyzetet dolgoztunk ki, de nem sikerült egyenlíteni, miközben a Gyirmótnak is adódott három-négy lehetősége, amelyekkel akár le is zárhatták volna a mérkőzést, ami szerencsére nem történt meg. Ami számomra fontos, hogy a csapaton látszott az akarás, mindenki ment előre az egyenlítésért és aztán a győzelemért. Lehet, hogy egy döntetlen reálisabb lett volna, de most nekünk volt meg az a kis szerencsénk, ami két hete hiányzott.

Befolyásolta a meccset, hogy a két leggólerősebb játékosunkra nem számíthattunk, de akik a helyükre álltak, azok jó teljesítményt nyújtottak és a cseréink is jól szálltak be a meccsbe. Ezért fontos, hogy mindenkit tűzben tartsunk, hiszen soha nem lehet tudni, mikor jön el az a pillanat, amikor be kell szállni akár kezdőként, akár csereként. Igyekszem ezt szem előtt tartani, az ötödik fordulóban járunk és már tizenhatan voltak kezdők, négyen csereként álltak be. Ilyen szempontból tehát ez nem okozott problémát, ugyanakkor bízunk benne, hogy nem lesznek hosszú kihagyások és a sérültjeink hamar a csapat rendelkezésére állhatnak.

Tamási Zsolt, a Gyirmót FC Győr vezetőedzője

Először is gratulálok a hazai csapatnak, nagy erőket mozgósítottak – főleg a kiállítás után – azért, hogy ne vesztesen hagyják el a pályát. Azt gondolom, hogy az egyenlítésig nagyon nehezen találtak rajtunk fogást, sőt a második félidőben öt-hat veszélyes, létszámfölényes támadásunk is volt, ahol egy-egy passzon múlt, hogy nem játszottuk le a ziccert, ez volt a döntő tényező a mai mérkőzésen.

A kiállítás természetesen nagy mértékben befolyásolta a mérkőzést, egy szabályos szerelés történt, nemhogy lapot nem ért, lefújni sem kellett volna, én már vissza tudtam nézni az esetet. Küzdöttünk, harcoltunk, a végén egy tizenegyessel megszerezte a győzelmet a hazai csapat, amihez még egyszer gratulálok, az én csapatomnak pedig el kell gondolkodnia azon, hogy ezen a mérkőzésen bizony mi vertük meg magunkat.

További híreink

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Dátum: 2024. okt 21. 08:25

A 87. percig vezetett, de végül egy ponttal tér haza a csapat Ajkáról

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

Vasárnap Ajkára utazunk

Dátum: 2024. okt 19. 08:13

A Merkantil Bank Liga 10. fordulójában az FC Ajka vendégei leszünk

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk