Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Győzelemmel zártuk a hazai szériát

Győzelemmel zártuk a hazai szériát

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Zsinórban negyedik hazai tétmérkőzésére készült csapatunk október első vasárnapján, méghozzá az előző fordulóban a Szentlőrincet legyőző Békéscsaba 1912 Előre ellen.

A vendégek nem könnyű túra után érkeztek meg a Kolorcity Arénába, hiszen mindössze 15 kilométerrel a cél előtt meghibásodott a csapatot szállító autóbusz, így tartalék járművet kellett igénybe venniük, emiatt a tervezetthez képest késéssel érkeztek meg az Arénához. A csapatok egymással, majd a játékvezetővel is tanácskozva kérték a kezdés elhalasztását tizenöt perccel, amit az MLSZ is jóváhagyott, így végül 17.15-kor indult útjára a labda.

Már-már megszokottnak mondható módon csapatunk agresszív letámadással kezdett, sorra alakítottuk ki a veszélyes helyzeteket Uram János kapuja előtt, aminek negyedóra elteltével meg is lett az eredménye. Polgár Kristóf a jobb szélről Bódi Ádámhoz passzolt, ő laposan a tizenhatoson belülre továbbított, ahol Kártik Bálint tökéletes érzékkel átlépte a labdát, ami Pethő Bencéhez került, ő pedig egy higgadt cselt követően tizenhárom méterről, ballal tökéletesen tekert a jobb alsóba.

A vezetés megszerzése után lendületben maradtak a mieink, több helyzetet is sikerült kidolgozni, ám a csabai védelem állta a sarat, Uram pedig többször bravúrt mutatott be. A lila-fehérek eközben igyekeztek kontrázni, ám csapatunkon látszódott, hogy – ahogyan Erős Gábor a mérkőzés előtt szóvá tette – gyakorolták a labdavesztésekre történő gyors reagálást, így kevés veszély keletkezett a kapunk előtt. A szünet előtt aztán jött a slusszpoén, Bódi Ádám jó huszonhárom méterről végezhetett el szabadrúgást, s amíg mindenki beadásra számított, ő inkább a kapu bal felső sarkába tekerte a labdát, így kétgólos előnnyel vonultunk szünetre.

A félidőben Csató Sándor vezetőedző hármat is cserélt, majd a kezdés után három perccel újabb változtatást eszközölt, ami érdemben nem élénkítette meg a vendégcsapat játékát az ekkor már a szakadó esőtől extrán csúszóssá váló pályán. Sőt, a 71. percben a szintén csereként beszálló Katona István fejese csattant a lécen, ám a gólvonalra lepattanó labdát a védők tisztázták, így maradt a kettő közte.

Nem sokáig maradt így azonban, a 73. percben csereként beszálló Kóródi Nándor ugyanis megszerezte a szépítő gólt egy védelmi hiba után, így nyílttá téve a meccs hajráját. Az utolsó bő negyedórában ugyanakkor továbbra is közelebb álltunk a harmadik barcikai találathoz, mint a második csabaihoz, azonban végül maradt a 2-1-es végeredmény, csapatunk pedig a győzelemmel a tabella második helyére kapaszkodott fel.

Következik egy hét szünet, mely alatt a válogatottnak szurkolhatunk a Nemzetek Ligája mérkőzésein, a Merkantil Bank Liga pedig október 20-án folytatódik majd, amikor a Kolorcity Kazincbarcika SC az FC Ajka vendége lesz.


JEGYZŐKÖNYV

Merkantil Bank Liga

9. forduló

KOLORCITY KAZINCBARCIKA – BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE      2-1 (2-0)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 500 néző.
Vezette: Berényi Tamás (Kovács Gábor, Vad Anita)
Gólszerző: Pethő B. 15’, Bódi Á. 45+1’, ill. Kóródi 74’


KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Fadgyas – Polgár K., Varga J., Debreceni Á., Demeter M. – Ferencsik (Katona I., 65’) – Pethő B. (Herjeczki, 65’), Lucas, Kártik, Bódi Á. (Pintér Á., 90’) – Szabó M. (Ternován, 77’).
Vezetőedző: Erős Gábor


BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
Uram – Kuzma, Kovács G., Csató – Komáromi Cs. (Szabó B., a szünetben), Pusztai (Hursán, a szünetben), Szatmári I., Tóth M. (Hodonicki, 49’.), Mikló – Sármány (Pintér N., a szünetben), Czékus (Kóródi, 73’).
Vezetőedző: Csató Sándor

 


MESTERMÉRLEG

Erős Gábor, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

Köszönöm kollégám gratulációját, nagyon megnehezítette a dolgunkat a Békéscsaba. Küzdelmes mérkőzés volt, egy nehéz talajú pályán, örülök, hogy sikerült az előnyünket a végén megtartani. Nekünk ez a három pont nagyon fontos volt és még boldogabbá tesz, hogy újra felléptünk a második helyre a tabellán.

Nem szándékoztunk visszafogni magunkat a második félidőben, de az ellenfelünk nem adta olcsón a bőrét. Volt lehetőségünk a harmadik gól megszerzésére még a szépítés előtt, akkor egész más lett volna a mérkőzés végjátéka, de nem így történt, sőt egy kontra végén szépített az ellenfél, ami után még nehezebb lett a dolgunk. Az ellenfelünk dolgozott az egy pontért, de hangsúlyozom, hogy ezzel az egy góllal véleményem szerint jobbak voltunk, mint a Békéscsaba.

Csató Sándor, a Békéscsaba 1912 Előre vezetőedzője

Először is gratulálok kollégámnak, remek csapata van, egy nagyon jó játékosokból álló brigád! Szerettük volna úgy kezdeni ezt a mérkőzést, hogy ne kapjunk rögtön az elején gólt, ez sajnos nem sikerült, egy jó egyéni megoldásból kaptunk egy gólt. Próbáltunk bátran játszani, próbáltuk felépíteni a játékot, próbáltunk meglepetést okozni, de sajnos ez az első félidőben nem nagyon működött, ráadásul a szünet előtt kaptunk még egy gólt.

A második félidőre viszont úgy jöttünk ki a pályára, hogy próbáljunk meg gólt lőni, egyenlíteni. Sokat tettünk érte, hogy legalább az egy pontot megszerezzük, de végül nem sikerült, szerencsénk sem volt, a hazaiak megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Nem mondom, hogy csak a szerencsén múlt, nyilván megvoltak a hazaiaknak is a helyzetei, volt kapufájuk, veszélyes akcióik, ahogy mondtam is, egy jó csapattól kaptunk ki. Kevesebb akciónk, lehetőségünk volt, de ha ezeket jól használtuk volna ki, akkor más eredmény is születhetett volna, de ez most nem így alakult, gratulálok a hazaiaknak.

További híreink

Csatári Gergő újra edzésben

Dátum: 2024. okt 11. 12:30

Középpályásunk egyelőre könnyített edzésmunkát végez

U12-U13 – két tízgólos meccs, két szép győzelem

Dátum: 2024. okt 11. 09:18

Két korosztály játszott hétközi bajnokit szerdán, mindkét csapat itthon tartotta a három pontot

A Honvéd és a Vasas is zsinórban harmadszor kapott ki

Dátum: 2024. okt 08. 16:19

A Merkantil Bank Liga tabelláját kilenc forduló után a Gyirmót vezeti

U15 – Döntetlen az éllovassal

Dátum: 2024. okt 08. 09:19

Utánpótlás hírek – hat korosztály lépett pályára a mögöttünk hagyott hétvégén - eredmények, edzői értékelések

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk