Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A Honvéd és a Vasas is zsinórban harmadszor kapott ki

A Honvéd és a Vasas is zsinórban harmadszor kapott ki

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Merkantil Bank Liga 9. fordulójának valamennyi mérkőzését október első vasárnapján játszották, ezek közül három találkozó közvetlen ebédidő után, 13 órakor kezdődött. Rögtön gólzáport hozott a Budafoki MTE mezőkövesdi vendégjátéka. A Kövesd a szünetben 2-0-ra vezetett, az 54. percben Bartusz Dániel góljával pedig már 3-0 állt az eredményjelzőn, ám az utolsó bő húsz percben nagy hajrát vágott ki a Budafok, s végül Rétyi Róbert 93. percben szerzett góljával kiegyenlítettek. A Mezőkövesd ezzel három, a Budafok pedig öt mérkőzés óta veretlen.

Szintén kora délután találkozott a korábbi éllovas Szentlőrinc a Szeged-Csanád Grosics Akadémiával, ahol szintén pontosztozkodás lett a találkozó vége, ám Szentlőrincre gól nem jutott, 0-0 maradt a végeredmény. A harmadik korai mérkőzésen a továbbra is „albérletben” játszó BVSC-Zugló elszenvedte szezonbeli első vereségét, méghozzá a Kisvárda Master Goodtól, Révész Attila együttese 2-0-ra győzött a III. kerületben.

A többi találkozó egységesen 17 órakor kezdődött, legalábbis a tervek szerint, ugyanis épp a Kolorcity Arénában adódott egy negyedórás csúszás, miután a vendég Békéscsaba busza megadta magát, s így a csapat késve érkezett a tervezetthez képest. A mieinket nem zavarta meg a műsorváltozás, a szakadó esőben is jó játékkal 2-1-re győztünk.

Az aktuális listavezető HR-Rent Kozármisleny Ajkán vendégeskedett, ahol 1-1-es döntetlent értek el. Az 1. helytől így a forduló végén búcsút is kellett venniük, hiszen mi is és a Budapest Honvédot 3-1-re legyőző Gyirmót FC Győr is előzni tudott, s utóbbi csapat vette át a vezetést a Merkantil Bank Liga 10. fordulója előtt. A kispestiek zsinórban harmadszor kaptak ki, jelenleg az utolsóelőtti, 15. helyen állnak. Mögöttük már csak az Opus Tigáz Tatabánya szerepel a táblázaton, a Bányász ezúttal Soroksáron szenvedett 2-0-s vereséget. Gyürki Gergely csapata ezzel immár öt mérkőzés óta nem szerzett pontot.

Folytatódik a Vasas vesszőfutása is, a harmadik egymást követő vereségét szenvedte el Pintér Attila együttese az Aqvital FC Csákvár otthonában. A 2-1-es győzelemmel a csákváriak a 6. helyre jöttek fel, míg az angyalföldiek a 13. pozícióba csúsztak vissza.

A 9. forduló végeredményei:

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC

BUDAFOKI MTE

3-3

SZENTLŐRINC

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

0-0

BVSC-ZUGLÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD

0-2

AQVITAL FC CSÁKVÁR

VASAS FC

2-1

SOROKSÁR SC

OPUS TIGÁZ TATABÁNYA

2-0

FC AJKA

HR-RENT KOZÁRMISLENY

1-1

GYIRMÓT FC GYŐR

BUDAPEST HONVÉD

3-1

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE

2-1

 

A nyolc mérkőzésen született huszonkét góllal a forduló a szezon átlaga (2,9gól/meccs) alatt maradt egy tizeddel. Nem mondható ugyanez el a sárga lapokkal kapcsolatban, amelyekből negyvenet osztottak ki a játékvezetők, ami holtversenyben a második legtöbb az idényben, egyedül az első játéknapon született ennél is több (44) figyelmeztetés.


A góllövőlistán is történt változás, jóllehet az éllovas Kirchner Krisztián ezúttal nem talált a kapuba – a mislenyi támadó még így is átlagosan meccsenként egynél több gólt lő, kilenc forduló alatt tíz találatnál jár. Mögötte viszont zárkózik a Vasas csatára Tóth Milán és a mi gólzsákunk, Pethő Bence is, mindketten egy-egy alkalommal voltak eredményesek vasárnap. A mesterlövészek versenyében közben holtversenyben az ötödik helyre érkezett meg szabadrúgásból eredményes spílerünk, Bódi Ádám is.

A góllövőlista élmezőnye:

1.

Kirchner György

HR-Rent Kozármisleny

10 gól

2.

Pethő Bence

Kolorcity Kazincbarcika SC

6

2.

Tóth Milán

Vasas FC

6

4.

Halmai Ádám

Soroksár SC

5

 


A következő hétvégén bajnoki nélkül maradunk, hiszen a Nemzetek Ligája, valamint a korosztályos válogatottak mérkőzései miatt a bajnokságok szünetet tartanak. A nemzeti tizenegy október 11-én a Puskás Arénában Hollandiát fogadja, 14-én pedig Boszniában lép pályára Marco Rossi csapata. Az olasz szakember stábjában ezúttal is helyet kapott asszisztensedzőnk, Simon László, így a két mérkőzésen neki is szurkolhatunk.

Debreceni Ákos is érdekelt lesz a következő két hét küzdelmeiben, védőnk az U21-es válogatottba kapott meghívót, Szélesi Zoltán csapata október 10-én Málta, október 15-én pedig Belgium ellen lép majd pályára Európa-bajnoki selejtezőkön.

A Merkantil Bank Liga október 20-án folytatódik majd, amikor is másfél hónapot követően újra idegenben játszunk majd tétmeccset, méghozzá az FC Ajka otthonában.

A 10. forduló menetrendje:

2024.X.20

13:00

OPUS TIGÁZ TATABÁNYA

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC

2024.X.20

13:00

BUDAFOKI MTE

AQVITAL FC CSÁKVÁR

2024.X.20

13:00

KISVÁRDA MASTER GOOD

GYIRMÓT FC GYŐR

2024.X.20

17:00

FC AJKA

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

2024.X.20

17:00

HR-RENT KOZÁRMISLENY

SOROKSÁR SC

2024.X.20

17:00

VASAS FC

BVSC-ZUGLÓ

2024.X.20

17:00

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE

2024.X.21

20:00

BUDAPEST HONVÉD

SZENTLŐRINC

 

További híreink

Csatári Gergő újra edzésben

Dátum: 2024. okt 11. 12:30

Középpályásunk egyelőre könnyített edzésmunkát végez

U12-U13 – két tízgólos meccs, két szép győzelem

Dátum: 2024. okt 11. 09:18

Két korosztály játszott hétközi bajnokit szerdán, mindkét csapat itthon tartotta a három pontot

U15 – Döntetlen az éllovassal

Dátum: 2024. okt 08. 09:19

Utánpótlás hírek – hat korosztály lépett pályára a mögöttünk hagyott hétvégén - eredmények, edzői értékelések

Győzelemmel zártuk a hazai szériát

Dátum: 2024. okt 07. 11:58

A Kolorcity Kazincbarcika SC 2-1-re legyőzte a Békéscsaba 1912 Előrét a Kolorcity Arénában.

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk