Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Az első kilenc forduló számokban

Az első kilenc forduló számokban

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Merkantil Bank Liga 9. fordulója után a mezőny szünetet tart a Nemzetek Ligája, valamint a korosztályos válogatottak mérkőzései miatt, ez a szünet pedig a többi közt lehetőséget ad arra is, hogy ránézzünk a bajnokság néhány érdekes statisztikájára.

A bajnoki tabella jelenlegi állását a szezon rajtja előtt valószínűleg senki nem tudta volna megtippelni, meglehetősen sok meglepetést okozott az idény első szűk három hónapja. Az élen jelen pillanatban a Gyirmót FC Győr áll, őket mi követjük, majd a HR-Rent Kozármisleny és a Kisvárda Master Good következik. A gyirmótiak a Kozármislenytől vették át a vezetést, előttük pedig a Szentlőrinc állt az élen.

A folytatást sereghajtóként várja az újonc Opus Tigáz Tatabánya, ami talán nem okoz akkora meglepetést, mint az, hogy közvetlenül előttük, azaz szintén kieső helyen a Budapest Honvéd csapata áll.

A tabellára nézve azonnal látszik, hogy továbbra is a Kolorcity Kazincbarcika SC a mezőny leggólerősebb csapata, méghozzá huszonnégy góllal. Mögöttünk hét találattal lemaradva következik a Kozármisleny csapata. Az egycsoportos NB2 bevezetése – azaz a 2013/2014-es szezon – óta csak kétszer fordult elő, hogy az első kilenc fordulóban huszonnégynél több gólt szerezzen egy csapat, mindkétszer az MTK-nak sikerült ez a bravúr (’19/20 és ’22/23). Ha saját csapatunk teljesítményét vizsgáljuk ugyanebben az időszakban, akkor azt láthatjuk, hogy az első kilenc fordulóban a legjobb szerzett gólszám tizenkettő volt (’2017, ’2019, ’2022), míg a legjobb helyezés a harmadik.

A góltermelés egyéni mutatóira áttérve, a szezon eddigi legjobb gólvadásza a kozármislenyi Kirchner Krisztián, a tavalyi társgólkirály, aki idén már tíz gólnál jár. Mögötte a mi támadónk, Pethő Bence következik hat találattal és tagja az élmezőnynek Bódi Ádám is, aki négyszer volt eredményes.

A góllövőlista élmezőnye:

A góllövők tekintetében is van egyedülálló mutatója csapatunknak, hiszen a kilenc eddigi játéknapon kilenc játékosunk talált már be, ami magasan a legtöbb a Merkantil Bank Liga mezőnyében.

Ugyancsak érdemes egy pillantást vetnünk a Fair play tabellára, ahol tizenöt sárga lappal, piros lap nélkül jelenleg a Kolorcity Kazincbarcika SC a Liga legsportszerűbb együttese. A Soroksár és a Honvéd játékosai ugyancsak tizenöt-tizenöt figyelmeztetést kapta eddig, ám mindkét csapatnál volt már egy-egy kiállítás is.

Sárga és piros lapok a szezonban:

Végül, de nem utolsósorban nézzük, hogy állnak a játékosaink játszott percekkel. A kilenc mérkőzés összes játékpercét, azaz (hosszabbítások nélkül) 810 játékpercet egyetlen labdarúgónk sem játszotta végig. A legtöbbet a pályán Varga József töltötte, aki 790 percet játszott, mögötte Lucas következik, aki Vargához hasonlóan minden mérkőzésen kezdő volt. A két rutinos játékost Fadgyas Tamás és Debreceni Ákos követi, akik az első forduló után gyakorlatilag egyfolytában a pályán voltak. Erős Gábor vezetőedző mindezidáig összesen huszonhárom játékost vezényelt pályára.

A játékosok bajnoki játékpercei október 20-án vasárnap, Ajkán növekedhetnek majd, ahogy reményeink szerint csapatunk góljainak és bajnoki pontjainak száma is gyarapodni fog majd, noha biztosan kemény mérkőzés vár majd ránk. Addig is azonban, mielőtt a vasárnapra hangolódnánk, szurkoljunk ma a magyar válogatottnak, akik Bosznia-Hercegovina ellen lépnek pályára 20.45-től.

Hajrá, Magyarország! Hajrá, Vegyész! Hajrá, Barcika!

További híreink

Újra úton – Ajkára látogatunk vasárnap

Dátum: 2024. okt 15. 17:17

Jegy- és meccsinfó a Merkantil Bank Liga 10. fordulójára

Utánpótlás hírek – Két győzelem, egy döntetlen, egy vereség

Dátum: 2024. okt 14. 12:40

A mögöttünk hagyott hétvégén négy korosztály játszott bajnoki meccset a fiúknál

Csatári Gergő újra edzésben

Dátum: 2024. okt 11. 12:30

Középpályásunk egyelőre könnyített edzésmunkát végez

U12-U13 – két tízgólos meccs, két szép győzelem

Dátum: 2024. okt 11. 09:18

Két korosztály játszott hétközi bajnokit szerdán, mindkét csapat itthon tartotta a három pontot

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk