Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/DZURJÁK JÓZSEF A FELKÉSZÜLÉSRŐL NYILATKOZOTT

DZURJÁK JÓZSEF A FELKÉSZÜLÉSRŐL NYILATKOZOTT

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

Vasárnap startol a Merkantil Bank Liga 2019/2020-as bajnokságának tavaszi szezonja. A Kazincbarcika az elmúlt négy hétben folyamatosan dolgozott, hogy a hektikus ősz után egy jobb tavaszt könyvelhessen el. A téli átigazolási időszakban mind érkezőkről, mind távozókról is beszámolhattunk. Virág Ákos és Lukács Raymond máshol folytatják pályafutásukat, Lakatos Miklós és Ádám Ferenc Putnokon szerepelnek majd kölcsönben, míg Kovác Alan, Hegedűs Márk, Németh Tamás, Leonardo Mitruscsak és Gábor Lukács József csapatunkat erősítik a továbbiakban. Az Ajka elleni bajnokit megelőzően vezetőedzőnk, Dzurják József válaszolt a felkészüléssel kapcsolatos kérdéseinkre.


Rövid pihenőt követően, január hatodikán kezdtük a felkészülést, hogyan zajlott az elmúlt hetek munkája? Hogyan értékelné a felkészülést?

Az idei nem egy szokásos téli felkészülés volt, a korábbi évekhez képest mindössze négy hét állt rendelkezésre ahhoz, hogy a csapat felkészüljön az első bajnoki mérkőzésre. Végig itthon készültünk, műfüvön edzettünk, a tervezett munkát az elmúlt három hétben elvégeztük. A felkészülésbe egy-két csapatépítő programot is beépítettünk, hogy megtörjük az edzések monotóniáját, illetve erősítsük a csapategységet. Most feladatunk, hogy a felkészülés utolsó hetén felvegyük a bajnoki ritmust és a hétvégére frissé váljanak a játékosok.

Négy távozó és öt érkező a téli átigazolási szezonunk mérlege. Mit gondol sikerült pótolni a távozó játékosokat?

Én úgy gondolom, hogy igen. Elsősorban a támadó posztokra igazoltunk játékosokat, akik között van fiatal és tapasztalt is egyaránt. Középpályára érkezett a bal lábas Németh Tamás, illetve terveink szerint a távozó Lukács Raymondot a másik két érkező Kovác Alan és Hegedűs Márk megfelelően tudják pótolni. Csatárposztra még frissen igazoltuk a román utánpótlás válogatott Leonardo Mitruscsak-ot, akitől szintén sokat várunk.

Tehetséges fiatal játékosokat igazoltunk. Hogyan látta a labdarúgók elmúlt hetekben mutatott teljesítményét?

Az előző kérdésben ezt már részben megválaszoltam. Leonardot frissen igazoltuk, míg Németh Tamás edzésmunkájával maximálisan megvagyok elégedve.

Ősszel talán fogalmazhatunk így elég hektikus szezont zártunk, min kellett javítani az elmúlt hetekben?

A védekezésünkön igyekeztünk javítani, mert úgy érzem nagyon sok és jónéhány elkerülhető gólt kaptunk az ősz folyamán. Az őszi szezon utolsó két meccsén, amin én irányítottam a csapatot, már sikerült korrigálni a védekezésen, egy gólt kaptunk és az ellenfelek sem tudtak sok helyzetet kialakítani. A Soroksár ellen egyszer nyíltunk ki, ami után sajnos gólt kaptunk. Igaz a gólt egy óriási bírói tévedés előzött meg, hiszen az ellenfél támadásvezetésénél két játékosunk is a földön volt. Az edzőmérkőzéseken is stabil volt a védekezés, az utolsó mérkőzésünktől eltekintve nem kaptunk gólt. A felkészülés során a védekezés mellett nagy figyelmet fordítottunk a támadójáték fejlesztésére is. Ugyan helyzeteket sikerül kialakítanunk, de azokat a tavaszi szezonban jobb hatékonysággal kell majd gólra váltanunk.

Az őszi szezon utolsó két meccsén már Ön irányította a csapatot. Mennyire nehéz ilyenkor egy edzőnek egy már meglévő kerettel dolgoznia?

Viszonylag könnyebb helyzetben voltam, mert korábban is a csapattal dolgoztam asszisztens edzőként, így ismertem a játékosok képességeit, amely megkönnyítette a beugrást. Természetesen minden ember más, így én is próbáltam a saját elképzeléseim alapján formálni a csapat játékát.

A bajnokság elején a stabil középmezőnyt tűzte ki célul maga elé a Kazincbarcika. Hogy látja a helyzetet, mi lehet a tényleges eredmény amit el tudunk érni?

A kitűzött céltól nem vagyunk messze, hiszen a kilencedik, tízedik hely mindössze négy pontnyira van tőlünk és ha a csapat továbbra is úgy dolgozik, mint a felkészülési időszakban és megmarad a csapategység, akkor tavasszal ez a cél elérhető és teljesítni is fogjuk.

 

Kép forrása: boon.hu - Ádám János

További híreink

Ötödször a Szentlőrinc ellen

Dátum: 2024. szept 19. 21:40

Az elmúlt négy évben négyszer játszottunk következő ellenfelünkkel

Bánhegyi Bogdán megsérült, pénteken műtik

Dátum: 2024. szept 19. 08:22

A Kisvárda elleni felkészülési meccsen kapott rúgást kapusunk

Fejes Ádám Putnokon folytatja kölcsönben

Dátum: 2024. szept 18. 13:04

Saját nevelésű játékosunk az NB3-ban kap lehetőséget

Utánpótlás hírek – Két győzelem, két vereség a hétvégén

Dátum: 2024. szept 18. 11:08

Ezúttal is jó meccseket játszottak utánpótlás csapataink

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk