Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/TÁMOGATÓKAT JELENTETT BE A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

TÁMOGATÓKAT JELENTETT BE A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC - hírek

Wächter Balázs, a KBSC FC Kft. ügyvezetője bemutatta az idény fő támogatóit, akik a csapat támpillérét jelentik, és biztosítják a klub stabil működését.
– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy két ilyen sikeres kazincbarcikai vállalkozást – a régóta együttműködő partnerünket, a Wanhua-BorsodChem Zrt.-t és új szponzorunkat, a Green Plan Energy Kft.-t – is a támogatóink között tudhatjuk, és reméljük, hogy a cégek sikere átragad a csapatra is – emelte ki az ügyvezető.
Kazincbarcika Város Önkormányzata már régóta stabil háttere a klubnak, idén egy új megállapodásnak köszönhetően a Kolorcity-brand is megjelent a csapat nevében, amely érvényesül az új logóban is.
– Az országban is ismert, hogy Kazincbarcika, mint nemzeti sportváros, életében a sport kiemelt helyen szerepel, amin belül a labdarúgás hangsúlyos szerepe van. A város életében hosszú évtizedekre visszamenőleg fellelhetőek a labdarúgás gyökerei az utánpótlástól kezdve az első csapatig, tradíciója van a sportágnak a városban. Nagyobb csapatoknak, és a válogatottnak is nevelt ki játékosokat a hazai klub – mondta el Szitka Péter polgármester, aki hozzátette, hogy ez már nem csak Barcikának és a régiónak fontos, de nemzeti szinten is jelentősége van, amelyet az önkormányzatnak és a helyi cégeknek is érdemes támogatnia.
– A megállapodás kétirányú, hiszen az elvárás az, hogy a gyermekek körében minél szélesebb körben népszerűsítsék a labdarúgást, az egészséges életmódot és elmélyítsék a labda és a mozgás szeretetét. Az utánpótlás-nevelésnek célja az is, hogy megalapozzák azokat a folyamatokat, mely révén neves játékosok kerülhessenek ki továbbra is a klub szárnyai alól. Az első csapatnak pedig feladata, hogy vigye a város és az itt lévő cégek hírét az országban. Az új stadion nemzetközi mérkőzések játszására is alkalmas, ami úgy gondolom, hogy ma még lehet, hogy álom, de lehetőségként mégis jelen van Kazincbarcikán a saját és más hazai csapat számára is – tette hozzá a városvezető.

sajtótájékoztató
Képünkön balról Plachy László, Wächter Balázs, Szitka Péter és S. Varga Béla

A szurkolók és a csapat régi álma, hogy hazaköltözhet a klub hazai pályára, az újonnan épült Kolorcity Arénába, ami nagyban köszönhető a Wanhua-BorsodChem Zrt. támogatásának is, amely cég az alap infrastrukturális fejlesztésekhez és az utánpótlás-bázis bővítéséhez a látványcsapatsportágak támogatási rendszere által biztosította a forrást.
Az utánpótlás-csapatoknál újabb fejlesztések történtek a klubnál: többek között egyéni edzéseket vezettek be és bővítettük az edzői létszámot a csapatoknál. A klub elkötelezett a női labdarúgás fejlesztéséért is, ami eredményeként a 2020/2021-es bajnoki évre a Magyar Labdarúgó Szövetségtől „Kiemelt Képzési Központ” (KKK) minősítést kapott, mely az egyesület női labdarúgásának további bővítésére irányul.
– A Wanhua-BorsodChem a folyamatosságot és az állandóságot képviseli Kazincbarcika város sporttámogatásában. Társadalmi felelősségvállalásunk egyik kiemelt területe az egészséges életmód népszerűsítése cégen belül és kívül egyaránt, valamint a tömegsport támogatása. Az adományozási politikánk legfontosabb alapelve pedig a térség és a régió gazdasági felzárkóztatása, a munkavállalóink és az itt élő közösségek jólétének, életminőségének javítása. 2014 őszén írt alá cégünk együttműködési megállapodást az önkormányzattal, melynek keretében többek között azt vállalta, hogy a társaság és leányvállalatai számára évente rendelkezésre álló látványcsapatsportágak támogatására fordítható ősszeg legalább hetven százalékát kazincbarcikai sport és kulturális egyesületek számára ajánlják fel. Az elmúlt hat és fél évben csaknem 11 milliárd forinttal tudták támogatni a város utánpótlás-neveléssel is foglalkozó csapatsportágait, valamint azon egyesületek azon beruházásait, amelyek közfeladatot ellátó fejlesztésekre is irányulnak. – fejtette ki S. Varga Béla.

Wächter Balázs új támogatóként a Green Plan Energy Kft. mutatta be, akiknek köszönhető az új stadion négy oszlopos, modern, energiatakarékos LED világítása, amely az országban egyedülálló, és amely nagyban segíti a klub működési hatékonyságát. Ezen felül egy hosszabb távú, hároméves megállapodást kötött a KBSC FC Kft. és az energetikai cég, mely további biztonságot ad a klub működése számára, mely révén cég lett a csapat első számú mez szponzora.
– Az új pálya egy új mérföldkő a város és a kazincbarcikai sport életében. Mint helyi lakos fontosnak tartom a gyermekeink sportolási lehetőségét, és a klub által nyújtott minőséget, amit közösen képviselhetünk. A sport érdekében cégünk elkötelezett a jövőben gondolkodásban, ezért úgy döntöttünk, hogy megelőlegezzük a kazincbarcikai futball jövőjét. Igyekszünk olyan alapokat teremteni közösen, ami egy újabb szintre emelheti a városi labdarúgást. Reméljük, hogy amilyen elvárást támasztottunk a befektetésünkkel, azok megtérülnek majd és büszkék lehetünk – mondta el Plachy László, az új szponzorcég ügyvezetője.

További híreink

KOVÁCS MÁTÉ KAZINCBARCIKÁN

Dátum: 2021. jan 22. 15:00

A 2001-es születésű játékos az MTK Budapest csapatától érkezik kölcsönbe Kazincbarcikára.

KORBÉLY KRISTÓF KÖLCSÖNBEN FOLYTATJA KLUBUNKNÁL

Dátum: 2021. jan 20. 18:00

Korbély Kristóf fél évre a Kolorcity Kazincbarcika SC csapatához érkezik kölcsönbe.

TELJES A TAVASZI MENETREND

Dátum: 2021. jan 15. 18:00

A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette a Merkantil Bank Liga 2020/2021-es tavaszi menetrendjét.

VERESÉG A KISVÁRDA ELLEN

Dátum: 2021. jan 13. 15:00

Ma kora délután hazai pályán a Kisvárda Master Good ellen játszottuk második edzőmérkőzésünket.

Mérkőzések

KBSC Galéria

KBSC videók

Közösségi média

Szurkoljunk