Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/FARKAS ANDRÁS VOLT A MÉRKŐZÉS LEGJOBBJA

FARKAS ANDRÁS VOLT A MÉRKŐZÉS LEGJOBBJA

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC - hírek

Vasárnap a Békéscsaba 1912 Előre csapata ellen idei második hazai győzelmünket könyvelhettük el. A találkozón a Kolorcity Kazincbarcika SC pályára lépő minden játékosa a legjobb formáját hozta, így nem volt egyszerű dolgunk a mérkőzés legjobbjának megnevezésekor. Döntésünk ezúttal Farkas Andrásra esett, aki most nemcsak a védekezésben, hanem a támadásokban is aktív szerepet vállalt.  


A vasárnapi Békéscsaba 1912 Előre elleni mérkőzést követően hosszú hetek után kerültünk vonal felé. Gondolom mentálisan is megterhelő volt ez az időszak, kicsit megnyugodtatok azért?

Természetesen jó érzés végre a vonal felett lenni, pláne egy ilyen hosszabb szünetet megelőzően. De azt gondolom, hogy nem szabad megnyugodnunk, hiszen sok nehéz mérkőzés vár még ránk és nagyon sűrű a tabella alsó fele. Ugyanilyen hozzáállással kell pályára lépnünk minden egyes találkozón és akkor nem lehet gond.

Egy nagyon küzdelmes és kifejezetten jó iramú mérkőzésen tartottuk itthon a három pontot. Hogyan értékelnéd a mérkőzést?

Tudtuk, hogy a Békéscsaba egy motivált, lendületes csapat, akik bárki ellen képesek jó eredményt elérni – elég, ha csak a Vasas, vagy a Győr elleni meccseikre gondolunk. Nekünk, a helyzetünkből adódóan bátor támadójátékkal kellett előrukkolnunk, ami véleményem szerint olykor sikerült is és egy jó iramú mérkőzést eredményezett. Talán több ígéretes helyzetünk volt, mint az ellenfélnek, de összességében egyik csapatnak sem sikerült kialakítani hatalmas ziccereket, inkább a mezőnyben folyt a játék. A kiállítás után többet birtokolta a labdát az ellenfél, ami törvényszerű volt, de gólhelyzetig nem tudtak eljutni.

A tizedik szögletet követően szereztünk gólt, az a találat már nagyon benne volt a játékunkban. Kétségkívül nagy volt a kavarodás akkor a csabai kapu előtt, mi történt a gólnál?

Igen, a gól előtt sikerült egy kicsit beszorítani a Békéscsabát és jól is jöttek be a pontrúgások. Egy szögletet követően Szűcs Kornél a rövid oldalon csúsztatta meg az élesen belőtt labdát, ami felém tartott, a menteni igyekvő védő pedig nem tudta irányítani, így az a hálóban kötött ki.
 

A Kolorcity Kazincbarcika SC játékosai a gól után

Hogyan láttad a saját játékodat, meg voltál elégedve a teljesítményeddel? Mit gondolsz mi kellett ahhoz hogy a mérkőzés legjobbja legyél?

Természetesen örülök, hogy kapott gól nélkül tudtuk lehozni a mérkőzést, de ehhez az egész csapat fegyelmezett, masszív védekezése  kellett. Ami a saját játékomat illeti, bár éreztem, hogy nincs rossz meccsem, azért nem vagyok maradéktalanul elégedett a teljesítményemmel. A szakmai stáb majd részletesebben elemzi és értékeli a látottakat, ők ezt jobban látják kívülről. A győzelem volt a legfontosabb a vasárnapi meccsen, ami azt gondolom, hogy az egész csapat érdeme. 


A válogatott szünet miatt két hétvégén nem játszunk bajnokit. Nem gondolod, hogy rosszkor jön a szünet?

Olyan szempontból talán rosszkor jön ez a szünet, hogy érzésem szerint lendületbe jött a csapat és kezdtünk egyre felszabadultabb játékot mutatni. Azonban ilyen sűrű program mellett jót tehet egy kis pihenő, van időnk rendezni a sorokat a következő rangadók előtt, amelyekre kellőképpen fel tudunk majd készülni. Azt gondolom, van olyan erős csapatunk, hogy ne törjön meg az a bizonyos lendület és elinduljunk felfelé a tabellán.

Mi a csapat programja ebben a két hetet felölelő szünetben?

Ezen a héten edzések szerepelnek a programban, holnap például kettő is, tehát nem dőlünk hátra, hanem keményen dolgozunk tovább, hogy folytassuk a megkezdett utat. A jövő heti program részleteit még nem ismerem, de biztos vagyok benne, hogy akkor sem a lazításé lesz a főszerep. Mindezek mellett pedig talán jut majd egy kis idő a csapatépítésre is. 

 

További híreink

A BUDAÖRS A MAI ELLENFÉL

Dátum: 2021. ápr 18. 14:00

Ma a Merkantil Bank Liga 33. fordulójában a Budaörs ellen lépünk pályára Tatabányán.

INTERJÚ - KRAUSZ RAUL ÉS HEIL VALTER

Dátum: 2021. ápr 15. 19:00

Krausz Rault és Heil Valtert sérülésükről, rehabilitációjukról illetve a csapatról is kérdeztük.

Két győzelem és két vereség a múlt heti mérleg

Dátum: 2021. ápr 13. 19:00

Utánpótlás csapataink múlt heti mérkőzésein ezúttal két győzelem és két vereség a mérleg.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: SZOMBATHELYI HALADÁS - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Dátum: 2021. ápr 11. 16:00

A Merkantil Bank Liga soron következő harminckettedik fordulójában a Szombathelyi Haladás csapata ellen lépünk pályára.

Mérkőzések

KBSC Galéria

KBSC videók

Közösségi média

Szurkoljunk