Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/INTERJÚ - KRAUSZ RAUL ÉS HEIL VALTER

INTERJÚ - KRAUSZ RAUL ÉS HEIL VALTER

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

Heil Valter és Krausz Raul a Merkantil Bank Liga idei hatodik fordulójában szenvedtek súlyos sérülést. A két játékos a Dorogi FC elleni bajnokit követően augusztus végétől több műtéten is átesett és jelenleg is a rehabilitációjuk zajlik. A labdarúgókat a mögöttük álló nehéz hónapokról kérdeztük.


Mindketten tavaly augusztus végén a Dorog elleni bajnokin szenvedtetek súlyos sérülést. Mi történt veletek azóta? 

Krausz Raul: A szeptember eleji műtétet nagyon nehéz és fájdalmas hetek követték. Sok héten át napi háromszor több órát is edzettem miután kiderült, hogy az első műtét nem sikerült túl jól. A 2020-as év így januárban egy újabb műtéttel indult Debrecenben, azóta folyamatosan edzek és rengeteget dolgozunk a rehabilitációmon. Az orvosok szerint a második műtét sem volt tökéletes, így a rehabilitációm sokkal hosszabbra nyúlik és nem másodsorban fájdalmasabb is, mint egy ilyen sérülésnél általában.

Heil Valter: A műtét óta folyamatosan csináljuk a rehabilitációt és nagy türelemmel várjuk, hogy teljesen visszatérjünk a csapat mindennapjaiba. Már nagyon hiányzik minden, a csapat, az edzések és természetesen a legjobban a meccsek, már olyanok is hiányoznak, mint a mérkőzés utáni fáradtság, persze az érzelmek egy jól sikerült győzelem után, a szurkolók éneklése, szóval nagyjából minden. A nehezén már úgy gondolom hogy túl vagyunk, most már csak a megfelelő edzéseket kell folyamatosan elvégeznünk és már csak idő kérdése amíg vissza állunk a sorba.

Hogyan zajlik a rehabilitációtok? Hozzávetőleges mikor térhettek vissza a csapat edzésmunkájához? A rehabilitációs feladatok mellett mivel telnek a mindennapjaitok?

Krausz Raul: A rehabilitációnk nagyon jól működik, hiszen a klub is sok segítséget nyújt nekünk. Az edzések és a gyógytorna mellett még DVTK Medical-ba is járok terápiára és ahogy mondani szokták, lassan de biztosan alakul minden. Nagyon sok szabadidőm nincs a sok edzés és utazás miatt , de azért mindig jut egy kis időm elolvasni egy jó könyvet vagy sétálni a környéken. Az a terv, hogy a következő szezont megelőző felkészülésre 100% legyek.

Heil Valter: Az edzéseken kívül a mindennapi kezelésekkel töltjük el az időt, illetve a családdal amennyire a jelenleg is fennálló járványhelyzet engedi. 

Jelenleg még csak külső szemlélőként vehettek rész a mérkőzéseken. Hogyan látjátok a „kívülről” a csapatot?

Krausz Raul: Ez nagyon rossz érzés nekem, sokszor egészen fájdalmas is. Sokkal jobban izgulok, mint amikor a pályán vagyok és sokszor nagyon haragszok, mert nem tudok segiteni a csapatnak a pályán.

Heil Valter: Kívülről úgy látom, hogy a csapat minden meccsen azért küzd, hogy győzzön és nagyon kevesen múlik az, hogy ez sikerüljön is. Remélem hétvégén a Budaörs elleni meccset követően már három ponttal utazhat haza a csapat.

Nagyon sűrű a tabella alsóháza. Szerintetek mi kell a Kolorcity Kazincbarcika SC biztos bentmaradásához?

Krausz Raul: Sajnos ebben a nehéz helyzetben vagyunk. Én nagyon bízok a srácokban, hogy az előttünk álló hat mérkőzésen biztosítani tudják bentmaradásunkat. Tudom mire képesek és azt is, hogy mind milyen jó labdarúgók. A edzői és a szakmai stáb is mindent megtesz és napról-napra mindenki azon dolgozik, hogy jövőre is az NB2-ben szerepeljünk. Én úgy gondolom, hogy ez a munka kifizetődni látszik.

Heil Valter: Én most azt gondolom, hogy ha a továbbiakban is ugyanúgy folytatjuk a megkezdett munkát és minden egyes meccsen megfelelően koncentrálunk, akkor a sors végül a mi oldalunkra fog állni és elérjük a kitűzött célt, ami a bentmaradás.

További híreink

André Zoltán hármat gurított a BSK-nak

Dátum: 2024. ápr 18. 14:45

U17: nagyobb koncentrációval a különbség is nagyobb lehetett volna!

U15: közel ötven percig meccsben voltunk

Dátum: 2024. ápr 18. 12:20

Aztán a kihagyott helyzetek és az egyéni hibák miatt vereséget szenvedett Balogh József csapata.

Elkezdődött a jegyértékesítés a következő hazai mérkőzésre

Dátum: 2024. ápr 18. 10:38

Április utolsó meccsén a Honvéd ellen játszunk a Kolorcity Arénában.

U14: kiütéses győzelem idegenben!

Dátum: 2024. ápr 17. 14:23

A szülők is benne voltak a győzelemben, sokat jelent a támogatásuk a csapatnak!

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk