Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/SIKERES ŐSZ A NŐI CSAPATAINK MÖGÖTT

SIKERES ŐSZ A NŐI CSAPATAINK MÖGÖTT

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

A korosztályos bajnokságban szereplő leány csapatok sok változáson mentek keresztül az elmúlt idényhez képest. Több játékos távozott, akik a Diósgyőri Labdarúgó Akadémia sportolói lettek, ez azt is mutatja, hogy már a legkisebb generációtól kezdve minőségi munka folyik Kazincbarcikán. A távozók helyére újonnan érkező lányoknak először is fel kellett venniük a labdarúgás ritmusát, hiszen többen még csak most próbálták ki ezt a sportágat. Ennek ellenére hatalmas dicséret illeti őket az egész félév alatt tanúsított kitartó és szorgalmas munka miatt.

Az U-19-es csapatunk tíz mérkőzésen egy-egy döntetlen (DVSC-DEAC) és vereség (Nyíregyháza Spartacus) mellett nyolc győzelemmel (Tiszakécske VSE, Mezőkövesd Zsóry, Békéscsaba 1912 Előre, Várda Sport Egyesület, Balmazújvárosi FC, Eger, Nyírség NSC, Petőfi DSZSE Csenger)  zárta az őszi szezont, amely így bajnokság tabelláját nézve a második helyre volt elég, őket két egységgel többet gyűjtve a Nyíregyháza előzi meg. A korosztály góllövő listáját huszonöt találattal a KBSC saját nevelésű játékosa, a mindössze tizenöt éves Madarász Laura vezeti huszonöt találattal.

A Kazincbarcika női felnőtt csapata augusztus végén kezdte meg a bajnoki szereplését a másodosztályban. A szezon számukra nem indult igazán jól, hiszen az első három mérkőzést elveszítették (Monor, Újpest, DVSC). Majd egy magabiztos 6:0-ás egri győzelmet követően ismét vereséget szenvedtek a Nagykáta csapatától. Aztán megtört a jég…A csapat egyre jobb teljesítményt nyújtott, a továbbiakban hét mérkőzésből csupán egy találkozón nem sikerült pontot szerezniük, a tavaly még NB1-ben szereplő szegediek ellen 1:2-es arányban kaptak ki.
E mellett még öt győzelmet (Cigánd, Hatvan, Szolnok, Gyula, Nyírség) arattak, melyek közül a Gyula elleni találkozó volt a legemlékezetesebb, hiszen itt egy utolsó perces góllal tudták elhozni a három pontot.
A Kazincbarcika női NB2-es csapata tizenkilenc pontot gyűjtve a hatodik helyen zárta az őszt. Hasonlóan jól teljesítettek a Simple Női Kupában, ahol az Eger, a Monor és a ZTE együtteseit legyőzve jutottak a legjobb nyolc csapat közé.

A KBSC NB2-es női labdarúgócsapatának vezetőedzőjével, Boros Lászlóval készült interjút alább olvashatják:

Hogyan értékelnéd a csapat őszi teljesítményét?
Nem volt könnyű sorsolásunk, így rögtön az élmezőnyhöz tartozó ellenfelekkel kellett szembenéznünk. Ezeken a mérkőzéseken nem tudtunk még olyan teljesítményt nyújtani, amire számítottam, viszont utána fokozatosan lendültünk játékba, ami az ősz második felére már eredményekben is megmutatkozott. Az utánpótlásból érkező játékosok hétről hétre vették fel a felnőtt futball tempóját és egyre megbízhatóbb teljesítményt nyújtottak. Novemberre összeállt egy olyan társaság, amely bármelyik ellenféllel szemben fel tudta venni a harcot a bajnokságban.

Miben sikerült fejlődni a csapatnak az előző szezonhoz képest?
A védekezésünk mérkőzésről mérkőzésre lett egyre stabilabb, illetve abszolút pozitív és biztató a jövőt tekintve, hogy a játék irányításában is egyre jobban teljesítettünk az ősz folyamán. E mellett külön öröm számomra, hogy szinte minden játékos képes több poszton is stabil teljesítményt nyújtani.

És miben kell még erősödniük?
Rengeteg helyzetet, ziccert alakítottunk ki, amiket, ahogy a rúgott góljaink száma is mutatja, rendre ki is hagytunk. Ebben mindenféleképpen szeretnénk előrelépni, mert akkor 6-8 ponttal többet szerezhetünk tavasszal, mint tettük ősszel.

Melyik volt számodra az “ősz meccse”?
Nálam egyértelműen a Szent Mihály elleni mérkőzés volt a csúcs, ahol az NB1-es múlttal rendelkező játékosokkal érkező szegediek kizárólag a második félidei célfutballjuknak és még pillanatnyilag jobb erőnlétüknek köszönhetően tudtak fölénk kerekedni a mérkőzés végére.

Érdekeltek vagytok még a Simple Női Kupa negyeddöntőjében, ami a barcikai női labdarúgás legkiemelkedőbb eredménye, hogyan éltétek ezt meg?
Óriási sikerként éltük meg, nagyon várjuk már a következő forduló sorsolását. Ugyanolyan komolyan vesszük a kupát, mint a bajnokságot, a lehető legtovább szeretnénk jutni. A következő fordulóban már minden bizonnyal olyan mérkőzés vár ránk, ahol nem mi leszünk az esélyesek, ettől függetlenül mindent meg fogunk tenni a pályán, hogy tovább írjuk ezt a sikertörténetet.

Mit vársz tavasszal a lányoktól?
Tavasszal szeretném, ha tovább tudnánk haladni a megkezdett úton közösen. Gyorsaságban, erőnlétben és helyzetkihasználásban mindenképpen előre fogunk lépni. Mint már nyilatkoztam is a mérkőzések után, nagyon várom a tavaszi folytatást! 
 

KBSC női csapatának vezetőedzője: Boros László

Fizioterapeuta: Rácz Anna

A Kolorcity Kazincbarcika SC női csapatának játékoskerete: Balogh Dominika, Boros Alexandra, Bunda-Tóth Panna, Gergely Viktória, Gál Gréta, Gál Viktória, Horváth Virág, Kántor Lilla, Karmanóczki Zsófia, Kovács Zsófia, Kin Liliána, Madarász Laura, Magyar Éva, Nagy Anna Henrietta, Tirpák Zsanett, Tóth Flóra, Tőzsér Virág

 

Köszönjük a cikkhez nyújtott segítséget és az interjút a KBSC női labdarúgócsapat játékosának, Nagy Annának.

 

További híreink

André Zoltán hármat gurított a BSK-nak

Dátum: 2024. ápr 18. 14:45

U17: nagyobb koncentrációval a különbség is nagyobb lehetett volna!

U15: közel ötven percig meccsben voltunk

Dátum: 2024. ápr 18. 12:20

Aztán a kihagyott helyzetek és az egyéni hibák miatt vereséget szenvedett Balogh József csapata.

Elkezdődött a jegyértékesítés a következő hazai mérkőzésre

Dátum: 2024. ápr 18. 10:38

Április utolsó meccsén a Honvéd ellen játszunk a Kolorcity Arénában.

U14: kiütéses győzelem idegenben!

Dátum: 2024. ápr 17. 14:23

A szülők is benne voltak a győzelemben, sokat jelent a támogatásuk a csapatnak!

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk