Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A KÖZÉPMEZŐNYBEN ZÁRTA A SZEZONT A BÁNHORVÁTI

A KÖZÉPMEZŐNYBEN ZÁRTA A SZEZONT A BÁNHORVÁTI

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

A Bánhorváti is egy hosszú bajnoki idényen van túl, hiszen a fiókcsapatunkként is funkcionáló együttes augusztus közepén kezdte és május végén fejezte be a pontvadászatot. A csapat harminc mérkőzést lejátszva tizenhárom győzelemmel, hét vereséggel és tíz döntetlennel gyűjtött negyvenhat pontjával a tabella nyolcadik helyén zárta az idényt. Lássuk ezt részleteiben.


Augusztus 14-én a Borsodnádasd elleni hazai vereséggel kezdte meg az idei szezont a Bánhorváti, amit a Bőcs elleni döntetlen majd egy újabb pont nélküli találkozó követett az MVSC-Miskolc ellen. Az együttes első győzelmére a negyedik fordulóig kellett várni, ekkor a tavaly még az NB3-ban szereplő Sajóbábonyt győzték le, a következő héten nem sikerült viszont pontot szerezniük a szezon végén bajnoki címet ünneplő Cigánd ellen. Ezt követően azonban egy négy meccses győzelmi sorozat vette kezdetét, a Bánhorváti három-három pontot szerzett a Mezőkövesd II., az Aszaló, az Emőd és az Edelény csapatai ellen. Sajnos ez a sikerszéria a tizedik fordulóban a Gesztely otthonában elszenvedett vereséggel véget ért, azonban a következő mérkőzésen a Mezőcsát ellen már sikerült javítaniuk. A továbbiakban még elkönyvelhettek egy a Mezőkeresztes elleni döntetlent, az Alsózsolca és a Felsőzsolca elleni győzelmeket, az Encs elleni vereséget, majd a zárófordulóban (ez egy tavaszról előrehozott mérkőzés volt) ikszeltek a Borsodnádasd ellen. 
A tavasz sem indult zökkenőmentesen számukra, hiszen a Bőcs elleni vereséget ponosztozkodás követte az MVSC-Miskolc otthonában. A Bánhorváti azonban ekkor is legyőzte a Sajóbábonyt, majd kikaptak a Cigánd és a Mezőkövesd II. együtteseitől. Az Aszaló elleni döntetlent (22. forduló) két győztes mérkőzés (Aszaló, Emőd) , valamint egy újabb döntetlennel (Gesztely) záruló találkozó követett. A továbbiakban nem szereztek pontot a Mezőcsát ellen, legyőzték a Mezőkeresztes és az Alsózsolca csapatait, osztozkodtak a pontokon a Felsőszolcával, valamint a zárófordulóban kikaptak az Encs együttesétől.
A Bánhorváti csapatából külön ki kell emelnünk saját nevelésű labdarúgónkat, Lukács Gergőt, aki huszonnyolc találattal járult hozzá fiókcsapatunk idei sikereihez, mellyel megyei góllövő lista élén végzett!

A fentiek ismeretében a Bánhorváti jövőre is a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei első osztályban szerepel majd, melynek sorsolásáról honlapunkon is beszámolunk majd.

A Bánhorváti csapatának játékosai a 2021/2022-es szezonban: Kovács Péter. Hallgató Márk, Lovasi Dávid, Kazvinczki Jácint, Ignácz Ruben, Leskó László, Madarász Máté, Zsigrai Bálint, Czár Máté, Lukács Gergő, Kismarton Balázs, Fejes Ádám, Kréti Gergő, Zilahy Patrik, Magyar Máté, Henez Kevin, Balogh Bence, Kónya Boldizsár, Válint Krsiztián, Molnár Máté, Bartók Gábor, Viktor Ákos, Bodó Benedek, Madarász János, Nestián Sándor, Pogonyi Benjámin, Veres Bence, Kovács Szabolcs 
Edző: Mátyás József
Technikai vezető: Kocsis János


Alább változtatás nélkül közöljük a banhorvatise.hu weboldalon megjelent Mátyás József vezetőedzővel készített szezonértékelő interjút:

Benne vagyunk a mezőny első felében, értékeld ezt a 8. helyet, reális vagy esetleg előrébb is végezhettünk volna? Sokáig a 4-5. hely is elérhető volt.
- A tavaszt az 5. helyről kezdtük meg, de télen több játékos is távozott és létszámban nem tudtuk őket pótolni, ezért sokszor 12-13 játékossal vágtunk neki a tavaszi mérkőzéseknek, ami nem túl optimális. Mindent tekintetbe véve reálisnak mondható a helyezésünk, hisz nyáron szinte teljesen új csapatot kellett építeni. Az előző szezonból 5-6 játékos maradt és jöttek hozzájuk tehetséges, ám rutintalan fiatalok akiknek első szezonjuk volt felnőtt bajnokságban. Összességében jó egyveleget mutattak de 2-3 rutinosabb játékos nagyot tudott volna dobni a teljesítményén a csapatnak.


Sok pontot hullajtottunk a mögöttünk lévő csapatok ellen, legalább 7-8 pont ami talán bent maradt a gárdában, igaz cserébe voltak nagyszerű győzelmek. Ezekről egy pár gondolatot ha mondanál.
- Igen, elég rapszódikus csapat voltunk az idén, de igazából ez nem meglepő, ahogy a fentiekben is mondtam.  A könnyebbnek mondható mérkőzések miatt bánkódtunk, viszont „élcsapatokat” sikerült oda-vissza legyőznünk. Ha megfelelő rutint szereznek a fiataljaink és optimális minőséget képviselnek a rutinosabbak akkor fogunk tudni kiegyensúlyozottabb eredményeket hozni és előrébb végezni a bajnokságban.


Hogy sikerült a sok fiatalt beépíteni a csapatba? Örömteli hogy a megyei I-es  gólkirály, Lukács Gergő is csupán csak 17 éves múlt.
- Egyénenként váltakozó volt a beilleszkedésük. Voltak akik egyből jó teljesítményt tudtak nyújtani, majd később visszaestek, voltak akik tavasszal lettek alapemberek a csapatban. Tény, hogy van bennük potenciál, de sokban kell még fejlődniük. Az viszont fontos, hogy mindegyikőjük tudja egyénileg, hogy mi az amiben előrébb kell lépni a jövőben!  Gergő volt az egyik olyan fiatal aki szinte minden mérkőzésen alapember volt, meg is hálálta a bizalmat és szép egyéni sikert ért el a gólkirályi címmel, amihez ezúton is gratulálok! Úgy gondolom, hogy ilyen fiatalon ebbe a mezőnybe ez az eredmény abszolút figyelemre méltó, de neki is vannak még hiányosságai, amit fejleszteni kell ahhoz, hogy magasabb osztályban is tudja majd hozni ezt a teljesítményt.


A tavalyira azt mondtuk nagyon erős bajnokság, az idei meg még erősebb lesz. Bár nem végleges de NB3-as csapatok érkeznek vissza, a feljutók sem lesznek rosszak. A cél a jó szereplés. Mik a tervek? Lesz e erősítés, milyen posztok a hiányosak, esetleg távozók vannak e?
- Nehéz megmondani még a jövő évi bajnokság összetételét…találgatni lehet csupán, de a jelen állás szerint bőven lesznek jó csapatok. Erősíteni mindenképp szeretnék, létszámban és minőségben is, annak érdekében, hogy megfelelő eredményt érjük el jövő ilyenkor, viszont még nem ültünk le egyeztetni a konkrétumokat a vezetéssel. A csapat magját szeretném egyben tartani, és adott posztokra erősíteni, ami már egy jó alap lenne a következő szezonra, és nem új csapat építéssel tölteni a felkészülést, mint ahogy az elmúlt években történt.


 Melyek azok a csapatok akik szerinted ott lesznek a bajnokság megnyeréséért folytatott harcban?
- Újabb nehéz kérdés, hisz nem látok bele az ellenfelek budget-jébe. Az éves költségvetés ebben az osztályban is nagyban meghatározza a csapat erősségét és a célok meghatározását, de úgy gondolom megfelelő munkával és tehetséges játékosokkal egy bizonyos szintig lehet sok dolgot kompenzálni. Valószínűleg, ha a Cigánd nem jut fel akkor jövő szezonban is meghatározó lesz, Felsőzsolca, Encs, Kövesd mellett. Nb3-ból papíron kiesők is valószínűleg a visszajutást tűzik majd ki célul.


Mikor kezdődik az alapozás a következő idényre, hány felkészülés mérkőzést tervezel?
- Előzetes tervek alapján Július 5.-én kezdjük a felkészülést és 5 mérkőzés szerepel a programban.
 

 Mit szólsz a KBSC fölényesen megnyert bajnoki címéhez?
- Ezúton is szeretnék gratulálni a csapatnak! Úgy gondolom, hogy az NB3-ban szereplő csapatok közül a Barcikáé volt a legerősebb, ami párosult egy nagyon felkészült szakmai stábbal, így a siker borítékolható volt. Volt szerencsém sok edzésükön részt venni és több alkalommal segíteni a csapat munkáját. A hazai mérkőzések előtti taktikai megbeszélésekbe és a félidei öltözői finom hangolásokba is betekintést nyerhettem kivétel nélkül, amit nagyon pozitívként értékelek, és sok tapasztalatot szereztem ezzel.

 

 

További híreink

Fehér Balázs: a támadószekcióban javulnunk kell!

Dátum: 2024. ápr 25. 08:00

Ismét a gyenge helyzetkihasználásunk miatt maradtunk alul.

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

TISZAKÉCSKEI LC - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Dátum: 2024. ápr 21. 15:00

MERKANTIL BANK LIGA 29. forduló

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk