Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A gólok nem, de a piros lapok záporoztak

A gólok nem, de a piros lapok záporoztak

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

November közepéhez érve, az esztendő utolsó válogatott szünetét megelőzően lejátszották a Merkantil Bank Liga 15. fordulójának kilenc mérkőzését. A hétvégén az ország legmagasabb pontjaira megérkezett az első hó és úgy tűnik, hogy a góllövő cipők is megfagytak már – noha a kiállítások kimagaslóan nagy számából az látszik, hogy még mindig forró a hangulat.

A fordulóban két gólnélküli döntetlen született, az egyiket Siófokon játszották, ahol a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégeskedett. A 16. helyen álló siófokiak már a 13. percben emberhátrányba kerültek Szedlár Zoltán kiállítása miatt, de így is otthon tudtak tartani egy pontot. A másik 0-0 – nem meglepő azok számára, akik eddig is követték a bajnokságot – a PMFC mérkőzése volt, akik ezúttal Soroksáron ikszeltek. A baranyaiak a tizenöt meccsük alatt már hetedszer zártak ezzel az eredménnyel.

Két találkozón is csak egy-egy gól döntött, mondhatjuk, hogy mindkétszer a papírforma javára. A Budapest Honvéd 1-0-ra győzte le otthon az Ajkát, így Csertői Aurél győzelemmel debütált a piros-feketék kispadján. A Gyirmót FC Győr a Tiszakécske otthonában nyert 1-0-ra, amivel a 7. helyre kapaszkodott fel a szezont rosszul kezdő Gyirmót.

Kétgólos meccsből három is akadt, mindegyiket piros lapok színesítették. A mi vendégjátékunk Győrben sajnos 2-0-s vereséggel végződött, s ugyanígy járt Nyíregyháza otthonában a BVSC-Zugló is. A mieinknek Boldor kiállítása után húsz perc emberelőny jutott (már kétgólos hátrányban), a BVSC viszont közel hetven percet játszhatott emberfórban (Baki Ákos 1-0-nál kapott pirosat a 33. percben), de így sem sikerült pontot szerezniük. A Kozármisleny és a Csákvár megosztoztak a két gólon és a kiállításokat tekintve is 1-1-re végeztek.

Közel került második győzelméhez a Credobus Mosonmagyaróvár, hiszen a Budafok otthonában félidőben 2-0-ra vezettek és emberelőnyben is voltak az óváriak. A második játékrészben aztán előbb a létszámot, majd a 95. percben az állást is kiegyenlítette Erős Gábor csapata, így 2-2 lett a vége.

Osztozott a pontokon a Szombathelyi Haladás és a Vasas FC is, méghozzá 3-3-as eredménnyel. A Haladás már 2-0-ra is vezetett, majd 2-2 után ismét előnyhöz jutott, de így sem tudták a maguk javára fordítani a meccset, még úgy sem, hogy Hinora Kristóf kiállítása miatt a hajrában eggyel többen lehettek a pályán, mint ellenfelük.

A 15. forduló eredménysora:

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

BVSC-ZUGLÓ

2-0

BUDAFOKI MTE

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

2-2

SOROKSÁR SC

PMFC

0-0

BFC SIÓFOK

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

0-0

HR-RENT KOZÁRMISLENY

AQVITAL FC CSÁKVÁR

1-1

ETO FC GYŐR

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

2-0

SZOMBATHELYI HALADÁS

VASAS SC

3-3

BUDAPEST HONVÉD

FC AJKA

1-0

TISZAKÉCSKEI LC

GYIRMÓT FC GYŐR

0-1


Dacára az utóbbi rangadó gólparádéjának, igen szegényes volt a termés ezen a játéknapon, ami a gólokat illeti. A tizennyolc találat, amit a csapatok produkáltak a második leggyengébb a szezonban, egyedül a 10. forduló múlta ezt alul (17). Sokkal termékenyebbek voltak a játékosok (és a játékvezetők) ami a kiállításokat illeti, hiszen a forduló nyolc+egy piros lapja magasan a legtöbb az idényben. Az eddigi rekordot a 9. forduló tartotta öt kiállítással. Érdekesség viszont ennek tükrében, hogy a legkevesebb sárga lapot (34) hozta a forduló a bajnokság eddigi fordulói közül.

A góllövőlistán a tizenegyesből betaláló kozármislenyi Kirchner György növelte előnyét a győri Claudiu Bumba és az angyalföldi Tóth Milán előtt, akik ezúttal gól nélkül maradtak.

A góllövőlista állása:

1.

Kirchner György

HR-Rent Kozármisleny

9 gól

2.

Claudiu Bumba

ETO FC Győr

7

2.

Tóth Milán

Vasas FC

7

4.

Bíró Bence

Szeged-Csanád Grosics Akadémia

6

4.

Nagy Dominik

Nyíregyháza Spartacus

6

4.

Rácz Barnabás

Szombathelyi Haladás

6


A forduló kilenc találkozójára a helyszíneken összesen 6.893 néző volt kíváncsi, a legtöbben (1.500 fő) a Budapest Honvéd Ajka elleni győzelmét látták, a legkevesebben (150) pedig a Szeged-Csanád siófoki vendégjátékát követték figyelemmel.


Most válogatott szünet következik, a 16. fordulóra november 26-án kerül sor, a Kolorcity Kazincbarcika SC a Soroksár SC-t fogadja 13 órától. A forduló rangadóját a Vasas SC és az éllovas ETO FC Győr játszhatja majd, de érdekesnek ígérkezik a Gyirmót FC Győr és a Budapest Honvéd találkozója is, hiszen az utóbbi csapatot irányító Csertői Aurél négy éven keresztül a Gyirmót vezetőedzője volt, négy év után köszönték meg neki a munkáját.

A 16. forduló programja:

2023. NOVEMBER 26.

13:00

AQVITAL FC CSÁKVÁR

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

2023. NOVEMBER 26.

13:00

BVSC-ZUGLÓ

TISZAKÉCSKEI LC

2023. NOVEMBER 26.

13:00

GYIRMÓT FC GYŐR

BUDAPEST HONVÉD

2023. NOVEMBER 26.

13:00

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

SOROKSÁR SC

2023. NOVEMBER 26.

13:00

PMFC

BUDAFOKI MTE

2023. NOVEMBER 26.

13:00

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

2023. NOVEMBER 26.

17:00

HR-RENT KOZÁRMISLENY

BFC SIÓFOK

2023. NOVEMBER 26.

17:00

FC AJKA

SZOMBATHELYI HALADÁS

2023. NOVEMBER 26.

17:00

VASAS SC

ETO FC GYŐR

További híreink

Erős Gábor nagyinterjújának második része

Dátum: 2024. jún 23. 10:00

Az első részben megismerhették Gábor játékosmúltját, edzővé válásának folyamatát és filozófiáját, no és egy kicsit már a kazincbarcikai tervekről is szó esett.

Ismerjék meg egy kicsit jobban Erős Gábort!

Dátum: 2024. jún 22. 08:00

"Amíg az ember nem találkozik szembe azzal a helyzettel, hogy abbahagyja a futballt és elindul valamilyen más úton, addig nem nagyon érzékeli, fogja fel azt, hogy micsoda különbséget is jelent ez valójában."

Erős Gábor lett a Kolorcity Kazincbarcika vezetőedzője!

Dátum: 2024. jún 14. 11:45

A 43 éves szakember ma írta alá szerződését, így a Merkantil Bank Liga 2024/2025-ös szezonjának Erős Gábor irányításával vág neki a Kolorcity Kazincbarcika SC csapata a második vonalban.

Kotula Máté is az élvonalban folytatja!

Dátum: 2024. jún 03. 10:00

Kölcsönjátékosunk is kiváló szezont futott és az NB1-es Kecskemétre igazol.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk