Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A liga legerősebb védelmét kell feltörni

A liga legerősebb védelmét kell feltörni

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Merkantil Bank Liga második tavaszi fordulójában a Kolorcity Kazincbarcika SC a Mecsekaljára látogat, ahol 14 órától a PMFC csapatával fogunk megmérkőzni. A pécsiek mozgalmas őszi szezont produkáltak, de a téli szünetben a kevésbé aktív csapatok közé tartoztak.

 

Az 1973-ban Pécsi Munkás SC néven alakult csapat komoly élvonalbeli múlttal büszkélkedhet, jelenleg 2020 óta tagjai a Merkantil Bank Liga mezőnyének. A klub történetéről itt írtunk bővebben. A 2022/2023-as szezonban a csapat a 4. helyen végzett.

 

Az idei szezon azonban döcögősen indult, a 8. fordulóban a Kozármisleny otthonában elszenvedett 3-0-s vereséget követően, az akkor 8. helyen álló PMFC-nél menesztették a 2022 júniusa óta vezetőedzőként dolgozó Weitner Ádámot. Utódját novemberben találták meg (addig megbízott edzőként Németh Zsolt irányította a szakmai munkát) az addigi sportigazgató, Kulcsár Árpád személyében. A tréner játékosként 2001 és 2009 között százkilencven bajnokin szolgálta a piros-feketéket, s aktív részese volt a 2003-as feljutásnak is.

 

Kulcsárral – és a köztes időben Németh Zsolttal – a csapat eredményessége látványos változáson nem esett át, a sűrű középmezőnyben a téli szünetet a 6. pozícióban töltötték. A szünet alatt kis mértékben változott a keret. Hárman távoztak (Hornyák Marcell, Gyurkits Gergő, Svedyuk Alex) és két kölcsönjátékos érkezett: Rácz Balázs, aki a DVSC játékosa, de ősszel Kozármislenyen szerepelt kölcsönben, illetve Miknyóczki Ádám, aki az MTK-tól érkezett nyárig.

 

A felkészülés során négy találkozót kötöttek le a baranyaiak. Két vereség (Vukovar 1-2; Kaposvár 0-2) után egy döntetlen (Kozármisleny 1-1), majd zárásként egy győzelem következett (Szentlőrinc 3-1). Az első tavaszi fordulóban a BFC Siófokot látták vendégül, akikkel 2-2-re végeztek. A pécsiek 1-0-ra vezettek Harsányi István góljával, ám a Siófok három perc alatt fordított, így 1-2-es állásnál vonultak szünetre. A 88. percben aztán Danilo Pejovic kiegyenlített, így egy pontot otthon tartott a PMFC.

 

A tavaszi nyitómérkőzés szokatlanul gólgazdag meccs volt a Pécs őszi szezonjának tükrében. A baranyaiak a legkevesebb gólt lőtték eddig az évadban, de a legkevesebbet is kapták. A 9-12-es gólarányuk összesen huszonegy gólt jelent, összehasonlításképpen csapatunk gólkülönbsége 21-21. A tabellán közvetlenül mögöttünk, a 9. helyen állnak, és hozzánk hasonlóan 26 pontot szereztek eddig. Pontos mérlegük (6 győzelem, 8 döntetlen, 5 vereség) is azonos a miénkkel.

 

Meglátjuk, hogy vasárnap billen-e a mérleg, s ha igen, hogyan és hová.

 

Hajrá Barcika!

További híreink

Feszesnek kell lennünk!

Dátum: 2024. máj 05. 10:00

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában Szombathelyre látogat csapatunk.

Hetedszer játszunk a Haladással

Dátum: 2024. máj 04. 16:00

Ősszel döntetlen lett az eredmény, holnap este vajon ki fog örülni jobban?

Asszony Béla: Igazi csapat voltunk ma is!

Dátum: 2024. máj 04. 15:00

Listavezetőként érkezett és úgy is távozott az U14!

U17: egy pont két fordulóból

Dátum: 2024. máj 03. 17:32

Egy döntetlen és egy vereség az elmúlt két meccs nem túl fényes mérlege.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk