Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A bennmaradás a Siófok célja

A bennmaradás a Siófok célja

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A BFC Siófok elődjét, a város első csapatát 1921-ben alapították, ide nyúlik vissza a Déli part fővárosában a labdarúgás története, amelyről itt írtunk bővebben. Az élvonalbeli bajnokságot is többször megjárt együttes jelenleg a Merkantil Bank Liga 16. helyéről várja a folytatást.

A klub a 2022/2023-as szezonban is saját várakozásai alatt teljesítette az őszi szezont (a 14. helyen álltak), így a tavalyi év első napjaiban a vezetőség menesztette Domján Attila vezetőedzőt, akinek a helyére az akkor Diósgyőrből távozó Dragan Vukmir ülhetett le. A szerb mesterrel a csapat parádés tavaszt produkált és végül a 8. helyen futott be a szezon végén, így nem volt kérdés a közös folytatás. Ugyanakkor a jelenlegi szezon ősze sem sikerült fényesen, hiszen a Balaton-partiak az utolsó előtti, 17. helyen teleltek, így ahogy már a tegnapi beharangozóban említettük, a szakmai stábban történtek is változások, ám a vezetőedzőt megerősítették posztján.

 

A klub amellett, hogy törökországi edzőtáborozást biztosított a keretnek, komoly igazolásokat is tető alá hozott a téli szünetben. Két játékos távozását jelentették be, Nagy Richárdtól és Polényi Gábortól köszöntek el. Az érkezők oldalán Hegedűs János, Gyurkits Gergő, Németh Barnabás, Posztobányi Patrik, Tóth Borisz és Svedyuk Alex tűnt fel – Svedyuk kivételével valamennyien kölcsönbe érkeztek.

A tavaszi folytatásnak a siófokiak 13 ponttal vágtak neki, amit három győzelem és négy döntetlen hozott össze, az elszenvedett tizenegy vereség mellett. Ugyanakkor a rajt jól sikerült, a PMFC otthonában pár percen múlt csak, hogy nem tudtak győzni (Pejovic a 88. percben mentette 2-2-re a meccset a Pécsnek), majd Tiszakécskéről egy 3-1-es győzelemmel hozták el a három pontot. Az eddigi öt tavaszi gólból hármat az újonnan (Nyíregyházáról kölcsönbe) érkező Németh Barnabás, kettőt pedig a nyár óta Siófokon játszó Kitl Miklós vállalt.  Három-három találattal így jelenleg ők vezetik a csapat házi góllövőlistáját is.


A JÁTÉKVEZETŐ

A mérkőzés játékvezetője Kovács J. Zoltán lesz majd, segítői az oldalvonalak mellett Nagy Viktor és Ring Kevin, míg a tartalékjátékvezető Móri Tamás lesz. A rutinos, 48 esztendős Kovács J. Zoltán először 2008 tavaszán vezetett meccset csapatunknak, amikor a Vác otthonában, Binder Ciprián góljával értünk el 1-1-es döntetlent. A barcikai kezdőben ekkor többek közt például Elek Ákos is helyet kapott. Később még hétszer találkoztunk a sípmesterrel, az összesített mérleg három győzelem, három döntetlen és két vereség.


A találkozó vasárnap 14 órakor kezdődik, a házigazda Siófok csak a három pont megszerzését tartja elfogadhatónak a kitűzött célok megvalósítása kapcsán.

További híreink

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Dátum: 2024. ápr 27. 15:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd lesz a vendégünk.

Megcsinálta a csapat; megnyerték a rangadót és átvették a vezetést Asszony Béla srácai!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:53

A múlt vasárnapi kőkemény rangadó után Debrecenbe utazik az U14.

U13: Ma délután hazai pályán játszik csapatunk

Dátum: 2024. ápr 27. 11:27

Érdekes és izgalmas mérkőzésekkel a hátunk mögött lépünk pályára a Sárospatak ellen.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk