Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Irány Zugló!

Irány Zugló!

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Budapesti Vasutas Sport Club csapatát 1911-ben alapították, hosszú történetük alatt élvonalbeli ezüstéremig is eljutottak 1996-ban. A klub történetét hosszabban ITT dolgoztuk fel.

 

A tavalyi harmadosztályú bajnokságból egyedüliként jutottak fel a zuglóiak, miután Urbán Flórián vezetőedző irányításával veretlenül, 102 ponttal nyerték meg az NB3 Keleti csoportját, majd az osztályozón a Szentlőrinc ellen egy 0-0-s döntetlent követően idegenben 2-1-re győztek.

 

Az idei szezont a Szombathelyi Haladás elleni hazai 1-0 arányú győzelemmel nyitották, utána azonban zsinórban négy vereség következett. A rossz sorozatot egy Mosonmagyaróvár elleni 3-3-as döntetlen követte, majd a szeptember harmadikai, PMFC ellen elért 0-0 után két nappal a BVSC vezetése felmentette Urbán Flóriánt a vezetőedzői pozícióból.

A szakmai irányítást ezután Kincses Ádám kapta meg megbízott edzői pozícióban, aki épp a Kolorcity Arénában egy 2-2-es döntetlennel debütált. Az új állandó szakvezetőt végül november végén találták meg, az ekkor a 14. helyen álló csapat vezetését Szekeres Tamás vette át, aki korábban az MLSZ-nél dolgozott technikai vezetőként.

 

Szekeres a Budapest Honvéd otthonában döntetlennel nyitott, a téli szünetet így a 14. helyen töltötte a gárda. Az átigazolási időszakban senki nem távozott, érkezői oldalon pedig bejelentették az előtte Kazincbarcikán játszó Bacsa Patrik mellett David Nwachukwu (DVSC, kölcsönbe), Rabatin Richárd (Ajka), Ihrig-Farkas Sebestyén (Vasas, kölcsönbe) és Deutsch Bence (Nyíregyháza) érkezését.

 

A tavaszi szezonban eddig három győzelem és egy döntetlen mellett három vereséget szenvedtek, amivel a 13. pozícióba léptek előre. Számunkra „intő jel”, hogy ebben a naptári évben eddig mindhárom hazai találkozójukat megnyerték. A legutóbbi, PMFC elleni idegenbeli 1-1-es döntetlent követően Szekeres Tamás némiképp elégedetlenül nyilatkozott, hiszen a meccs utolsó negyedórájában már kettős emberelőnyben játszott csapata. Ám azt is hozzátette, hogy a játék minőségével elégedett, mint mondta, „ha ilyen minőségben tudunk játszani, nem kell majd magunk mögé tekintgetnünk.”

 

A zuglói kék-sárgák támadófronton nem állnak a legjobban, tizennyolc gólt szereztek az eddigi huszonnégy meccsen, amivel holtversenyben az utolsó előtti helyen állnak, kevesebbet (12) csak a PMFC szerzett, ugyanannyit pedig a Credobus Mosonmagyaróvár. Kapott gólok tekintetében a hetedik legrosszabb mutató az övék, harmincszor kapituláltak. Az együttes házi góllövőlistáját Hidi Patrik vezeti, aki négyszer volt eredményes, az egyik gólt épp ellenünk lőtte ősszel.

További híreink

Hetedszer játszunk a Haladással

Dátum: 2024. máj 04. 16:00

Ősszel döntetlen lett az eredmény, holnap este vajon ki fog örülni jobban?

Asszony Béla: Igazi csapat voltunk ma is!

Dátum: 2024. máj 04. 15:00

Listavezetőként érkezett és úgy is távozott az U14!

U17: egy pont két fordulóból

Dátum: 2024. máj 03. 17:32

Egy döntetlen és egy vereség az elmúlt két meccs nem túl fényes mérlege.

„Idegen” után itthon is egy négyest gurított U15-ös csapatunk

Dátum: 2024. máj 03. 17:00

Szombaton Ongára utazik Balogh József együttese.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk