Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A Csákvár érkezik

A Csákvár érkezik

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Fejér vármegyei kisváros, Csákvár futballcsapatát 1947-ben alapították Csákvári Torna Klub néven. Az egyesület történetét ITT dolgoztuk fel részletesebben.

A csákvári együttes immár tíz éve a másodosztályú mezőny tagja, legjobb szereplésük a 2019/2020-as „csonka” bajnokságban elért 4. helyezés. A csapatot 2022 óta irányító Tóth Balázs vezetőedző legénysége a 2023/2024-es szezonban nem vett erős rajtot, első öt mérkőzésén négy vereséget szenvedtek, így öt játéknap után a kiesést jelentő 15. helyen álltak. A rossz szériát azonban jó követte, tíz forduló után már a 9. pozíciót foglalták el és innentől kezdve stabil tagjai is maradtak a középmezőnynek.

A téli szünetet szintén a 9. helyen töltötték, az átigazolási időszakban pedig kizárólag az érkezők oldalán volt mozgás, hét új játékos is munkára jelentkezett a Tersztyánszky Ödön Sportközpontban. A hét új fiú közül öten (Dusinszki Szabolcs, Oleg Yablonskiy, Perczel András, Ominger Gergő, Artem Nahirnij) is az anyaegyesület Puskás Akadémiától, vagy annak második csapatától érkeztek, míg Szalai Péter Balatonfüredről, Dencinger Norbert pedig Bicskéről tették át a székhelyüket Csákvárra.

A télen leigazolt játékosok viszonylag jól beilleszkedtek, hiszen a legutóbbi, PMFC elleni bajnokin közülük öten is pályára léptek, Szalai és Ominger a kezdőcsapatban kapott helyet a pécsiek 1-0 arányú legyőzése során.

A gárda tavaszi teljesítménye is kiegyensúlyozott volt, a Szombathelyi Haladás otthonában egy 2-2-es döntetlennel kezdtek, majd a következő hat bajnokin négy győzelmet és három vereséget könyvelhettek el, ám a vereségek közül kettőt az egyaránt feljutásra hajtó ETO FC Győr, illetve a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapataitól szenvedték el, míg a harmadik nullázás haszonélvezője a Soroksár SC volt.

A csapat házi góllövőlistáját a szezonban Nagy Zoárd vezeti hét találattal, mögötte Simon András és Tamás Nándor következnek négy-négy góllal. A sárga lapokat is többen szorgosan gyűjtögették néhányan, Karacs Dániel és Mészáros Dávid nyolc-nyolc figyelmeztetéssel vezetik ezt a rangsort, utánuk Nagy Zoárd következik, akinek mind a hét góljára jutott egy-egy sárga is.

Az előző, 25. fordulóban, ahogy már fentebb említettük, a bukdácsoló PMFC csapatát fogadta a Csákvár. A hazai csapat Simon András 88. percben szerzett góljával győzött 1-0-ra, ami után Tóth Balázs vezetőedző nagyrészt elégedetten értékelt. Bár azt is kiemelte, hogy sok helyzetet dolgozott ki csapata, ám ezeket a hajráig rendre ki is hagyta. A tréner leszögezte azt is, hogy fontos győzelmet arattak, s ezt a középmezőny rendkívüli sűrűségét látva nem is kell magyarázni.

Az Aqvital FC Csákvár csapata március 31-én 17 órától lép pályára vendégként a Kolorcity Arénában, ahová természetesen most is minden szurkolót szeretettel várunk!

Hajrá, Vegyész! Hajrá, Barcika!

További híreink

A legnagyobb múltú csapat érkezik

Dátum: 2024. ápr 26. 15:30

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd csapatát látjuk vendégül

Fehér Balázs: a támadószekcióban javulnunk kell!

Dátum: 2024. ápr 25. 08:00

Ismét a gyenge helyzetkihasználásunk miatt maradtunk alul.

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk