Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A meglepetéscsapathoz látogatunk

A meglepetéscsapathoz látogatunk

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Pécs melletti Kozármisleny labdarúgásának története az ötvenes évekre nyúlik vissza, jóllehet a jelenleg működő HR-Rent Kozármisleny alapítási éve 1989. A klub történetéről ITT írtunk bővebben.

 

A csapatnál második vezetőedzői periódusát töltő Aczél Zoltán vezetésével a baranyaiak kiválóan szerepelnek az idei bajnokságban, a 6. forduló óta folyamatosan az első öt hely valamelyikén tanyáznak. Az eredménysorukra nézve egy meglehetősen stabil szereplés rajzolódik ki, egy-egy kiemelkedő, vagy éppen kilógó találkozóval megspékelve. Emlékezetes volt Vasas elleni októberi 4-3-as győzelmük, a meccset Major Sámuel 92. percben szerzett gólja döntött el.

 

Rekordgyőzelmük a Siófok elleni novemberi 7-0 volt, ami az egész szezon legnagyobb gólkülönbségű meccse eddig. Negatív oldalon a decemberben lejátszott Nyíregyháza Spartacus elleni találkozót említhetjük, a Misleny 5-1-re kapott ki Balmazújvárosban.

 

Az együttes a téli szünetet az 5. helyen töltötte, s az átigazolási piacon meglehetősen aktívnak bizonyultak. Hét játékost is igazoltak a téli szünetben, jóllehet többségük nem kap rendszeres játéklehetőséget tavasszal a szakmai stábtól. A keretből hatan távoztak, köztük a visszavonulását bejelentő Egerszegi Tamás.

 

A kék-fehérek tavaszi teljesítménye is kiegyensúlyozottnak mondható, három győzelem mellett három döntetlent és három vereséget könyvelhettek el, így jelenleg is őrzik 5. pozíciójukat a tabellán. Az eddig gyűjtött negyvenhárom pontjuk mellé negyvennégy szerzett, és harmincegy kapott gól társul. Szerzett gólok tekintetében a negyedik legjobb mutató az övék, s a Misleny adja a góllövőlista éllovasát is, Kirchner György személyében, aki tizenöt találatnál jár. Őt a listán Horváth Péter és Vajda Roland követi öt-öt góllal, utóbbi azonban a téli szünetben Tiszakécskére igazolt.

 

A csapatból a legtöbb sárga lapot holtversenyben Füredi Szabolcs és Turi Tamás kapták, mindkettőjüket hat-hat alkalommal figyelmeztették ezidáig a játékvezetők. Kiállítást eddig három játékosuk szenvedett el, név szerint Sági Milán, Beke Péter és Horváth Dániel, igaz Ságit és Bekét két-két alkalommal is idő előtt az öltözőbe küldtek.

 

A megelőző, 26. fordulóban a Kozármisleny Pécsett vendégszerepelt. A szomszédvárak rangadója mozgalmasan indult, amit jól jellemez, hogy a 33. percben már 2-2 állt az eredményjelzőn. Bár az is igaz, hogy ez a hátralévő egy óra játék alatt már nem változott. Fontos ugyanakkor, hogy a találkozó hajrájában kiállították Horváth Dánielt, illetve megkapta ötödik sárgalapját a gólzsák, Kirchner György, így rájuk nem számíthat majd Aczél Zoltán az ellenünk rendezendő meccsen.

 

A PMFC elleni csata után Aczél Zoltán nem volt elégedett, úgy vélekedett, csapata már negyedóra után három góllal vezethetett volna, ám elismerte, a helyzetek nem számítanak. Azt is megemlítette, mérges, amiért pontrúgásból kaptak gólokat, ám ennek ellenére büszke csapatára s gratulál nekik.

 

A HR-Rent Kozármisleny – Kolorcity Kazincbarcika SC mérkőzés április 7-én vasárnap 17 órakor kezdődik a Kozármislenyi Stadionban, a meccsről bővebb információkkal ITT szolgálunk.

 

Szurkoljunk együtt a csapatnak vasárnap is!

 

Hajrá, Vegyész! Hajrá, Barcika!

További híreink

U17: egy pont két fordulóból

Dátum: 2024. máj 03. 17:32

Egy döntetlen és egy vereség az elmúlt két meccs nem túl fényes mérlege.

„Idegen” után itthon is egy négyest gurított U15-ös csapatunk

Dátum: 2024. máj 03. 17:00

Szombaton Ongára utazik Balogh József együttese.

A Szombathelyi Haladáshoz látogatunk Anyák napján

Dátum: 2024. máj 03. 10:00

Merre billen a mérleg nyelve? Jelenleg két pont és két helyezés van közöttünk.

Jegyinfók a Haladás elleni találkozóra

Dátum: 2024. máj 02. 14:00

A 31. forduló mérkőzésére a megújult sportkomplexumban kerül sor.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk