Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Az éllovast várjuk vasárnap

Az éllovast várjuk vasárnap

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A labdarúgás Nyíregyházán hosszú és gazdag történelemre tekinthet vissza, az első klubot 1912-ben alapították a városban, a jelenleg is működő egyesület hivatalos alapítási dátuma 1928. A csapat történetéről ITT írtunk bővebben.

 

A szabolcsi piros-kékek a 2022/2023-as szezonban kishíján kiestek a Merkantil Bank Ligából, hiszen a 18. helyen végeztek egyetlen ponttal megelőzve a kieső Békéscsabát, s így kivívva az osztályozó lehetőségét. A párharcot a Practical VLS Veszprém csapatával vívták, idegenben gólnélküli döntetlen született, majd a visszavágón Csősz Richárd góljával 1-0-ra győzött a Spartacus, így meg tudta őrizni tagságát a második vonalban.

 

A bennmaradás után alaposan átalakították a keretet, tucatnyi játékos érkezett és ugyanennyi távozott. Az erősítés nem kicsit extrára sikerült, hiszen az idei szezonban az újonnan kinevezett Tímár Krisztián vezetőedző irányításával az első tizenegy mérkőzésén át veretlen maradt a csapat. Aztán néhány döntetlen után a 7. fordulótól kezdve az első két hely valamelyikén szerepel a Nyíregyháza.

 

A 16. fordulóban aztán az addigi éllovas ETO FC Győr beleszaladt egy 6-0-s vereségbe Angyalföldön, miközben a Spartacus 7-1-re nyert Csákváron, így a két együttes helyet cserélt. E november végi játéknap óta a nyíregyháziak vezetik a tabellát. Az azóta lejátszott tizenegy meccsük közül csak egyet veszítettek el (Budafokon 3-2-re), így azóta előnyük a botladozó győriekkel szemben hét pontra nőtt.

 

Ilyen előzmények tudatában nem túlzás kijelenteni, hogy hét fordulóval a vége előtt aktuális ellenfelünk a feljutás első számú esélyese. Tavaszi szereplésük is ezt támasztja alá, hiszen a már említett budafoki vereségen túl három döntetlen és öt győzelem a mérlegük, február végén idegenben győzték le a fő rivális ETO csapatát is 1-0-ra.

 

Tímár Krisztián együttese a szezont „albérletben” tölti, hiszen jelenleg is épül a Nyíregyházi Stadion, melyen már az utolsó simításokat végzik, a Spartacus szurkolói tehát remélhetik, hogy a 2024/2025-ös szezon első fordulójában már az OTP Bank Ligában avathatják fel az arénát. Addig azonban Balmazújvárosban rendezi hazai meccseit az együttes, a legutóbbi fordulóban – e hét hétfőn - itt verték meg 2-1-re a PMFC csapatát.

 

A nyíregyháziak legjobb góllövője jelenleg a tíz gólos Géresi Krisztián, aki a liga góllövőlistájának harmadik helyén áll, őt kilenc találattal Nagy Dominik követi, majd hattal Myke Bouard Ramos következik.

A sárga lapokat Toma György gyűjti a legszorgosabban, ő már nyolc figyelmeztetésnél jár, őt Baki Ákos követi, aki „csak” hét sárgát gyűjtött be eddig, de már kétszer is kiállították.

 

Az éllovas Nyíregyháza Spartacus április 14-én vasárnap 17 órától lép pályára a Kolorcity Arénában, meccs- és jegyinfó ITT található!

 

Legyünk minél többen vasárnap, szurkoljunk ki egy újabb fontos győzelmet!

 

Hajrá, Vegyész! Hajrá, Barcika!

További híreink

A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC HIVATALOS KÖZLEMÉNYE

Dátum: 2024. ápr 29. 14:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában történt rendkívüli események kapcsán.

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Dátum: 2024. ápr 27. 15:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd lesz a vendégünk.

Megcsinálta a csapat; megnyerték a rangadót és átvették a vezetést Asszony Béla srácai!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:53

A múlt vasárnapi kőkemény rangadó után Debrecenbe utazik az U14.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk