Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Mindenki menekül(ne)!

Mindenki menekül(ne)!

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Hat mérkőzés van még hátra, izgalmasnak ígérkező hajrájára fordul a Merkantil Bank Liga 2023/2024-es szezonja.

 

Soron következő ellenfelünk a Tiszakécskei LC, amely jelenleg a 17. helyen áll. Hivatalosan 1939-ben kezdődött a helyi labdarúgás története, amikor az Újkécskei MOVE csapata a Szegedi Alosztály második vonalába nevezett, ahol 5. helyen értek célba. Az együttes további történetéről ITT írtunk bővebben.

 

A Bács-Kiskun vármegyei együttes az előző szezonban a középmezőnyben, a 11. helyen végzett, akkor még Klausz László vezetőedző irányításával. A klub vezetősége nem hosszabbította meg a szakember szerződését, így Klausz teljes szakmai stábjával együtt távozott a csapattól, helyét pedig Vas László vette át. Az új szezon nem indult a várakozásoknak megfelelően, így a 14. fordulót követően, az akkor 15. helyen tanyázó együttesnél újabb váltás következett. Vas László lemondott, helyét megbízott szakvezetőként Toldi Gábor vette át, aki a téli szünetig maradt pozíciójában, s ekkor a tapasztalt Kis Károlyt nevezték ki vezetőedzőnek.

 

Az őszt a 15. pozícióban zárták, s a téli átigazolási időszakban négyen távoztak is a keretből, illetve hét új játékos érkezett. Köztük a korábbi kazincbarcikai Takács Tamás, illetve a Kozármislenyből szerződtetett rutinos duó, Sági Milán és Vajda Roland.

 

A reményeket az idei naptári év sem váltotta be a kécskeieknél, olyannyira, hogy március végén, az immár 17. helyre visszaeső csapatnál újabb edzőváltás következett be: a menesztett Kis Károly helyére Balogh Pál érkezett. Az új tréner rögtön egy meglepő győzelemmel kezdett Szegeden (2-0), ám ezután két rendkívül fájó vereség következett, méghozzá két közvetlen riválissal szemben. Előbb a Mosonmagyaróvártól kaptak ki odahaza, majd a Pécs otthonában szenvedtek vereséget, mindkét meccsen egy-egy gól döntött.

 

A csapat házi góllövőlistáját Torvund Alexander és Zamostny Balázs vezetik öt-öt góllal, az együttes góljait tizenegy játékos szerezte. A legtöbb sárga lapot Fodor Ferenc gyűjtötte, őt hatszor figyelmeztették. Piros lapból nem sok jutott a sárga-kékeknek, három játékost állítottak ki az eddigi fordulók alatt egy-egy alkalommal, ők Kiss Balázs, Lehoczky Roland és Szekér Ádám.

A csapat mérlege négy győzelem, tíz döntetlen és tizennégy vereség, huszonnégy szerzett és harmincöt kapott góllal.

 

A 29. fordulóban esedékes összecsapásunk április 21-én vasárnap 17 órától kezdődik a Tiszakécske Városi Sportcentrumban.

A mérkőzéssel kapcsolatos fontos technikai információk ITT érhetők el.

 

További híreink

Jegyinfók a Haladás elleni találkozóra

Dátum: 2024. máj 02. 14:00

A 31. forduló mérkőzésére a megújult sportkomplexumban kerül sor.

Bajnokavatás elhalasztva, Ajkán kapott ki a Spartacus

Dátum: 2024. máj 01. 09:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 30. fordulójára.

Oda-vissza legyőztük a Honvédot, s a tabellán is megelőztük

Dátum: 2024. ápr 29. 18:00

Csábi József: ez a meccs a szív diadala volt!

A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC HIVATALOS KÖZLEMÉNYE

Dátum: 2024. ápr 29. 14:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában történt rendkívüli események kapcsán.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk