Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Futottunk az eredmény után, s végül utolértük…

Futottunk az eredmény után, s végül utolértük…

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A két klub fennállása óta a tizenhatodik alkalommal mérjük majd össze erőnket most vasárnap a Tiszakécskei LC csapatával. Az összecsapások története 1993-ban kezdődött, ezekről a meccsekről ITT írtunk részletesebben.

 

Az őszi szezon folyamán, a 12. fordulóban hozta össze a mieinket a Kécskével a sorsolás, az akkor még Vas László által irányított csapat október 22-én kora délután látogatott a Kolorcity Arénába.

A vendégek szakvezetője a Kiss Á. – Grünvald, Fodor F., Szőr, Viczián – Balázs B., Szekér, Kocsis D., Erdei C. – Bertus, Torvund összeállítású kezdőt küldte pályára, míg Csábi József a Bánhegyi – Ternován, Szekszárdi M., Heil, Papp M., Kotula M. – Csatári, Kártik, Ádám F., – Kurdics, Pinte tizenegynek szavazott bizalmat.

 

A csapatokat és a lelátóra érkező szurkolókat az októberi vasárnapon csípős hideg és erős szél fogadta. A délelőtti eső ekkorra már elállt ugyan, de hidegzuhany mégis érkezett, hiszen a kécskei Torvund Alexander már a 16. másodpercben (!) megszerezte a vezetést. A középkezdés után felívelt labdára szemfülesen és erőszakosan lecsapó Torvund ziccerét ugyan védeni tudta Bánhegyi Bogdán, ám a meglőtt labda visszapattant a csatárra, az ő testéről pedig a kapuba.

 

Azonnal rákapcsoltak a mieink is, Ádám Ferenc lövését még védte Kiss Ágoston, ám az ezt követő szögletet Papp Milán a hosszú oldalon, két méterről bebólintotta. A gyors gólváltást követően félórányi csendesebb játék következett, majd sajnos ismét a vendégek villantak, Kocsis Dominik lőtt egy szép csel után a jobb alsóba.

 

A szünet után folyamatosan növeltük a nyomást a vendégek kapujára, de Ádám Ferenc és Süttő Attila helyzetei is kimaradtak. Csábi József a 75. percben cserélt, az akkor pályára lépő Székely Krisztián pedig néhány másodperccel később kiegyenlített. Süttő szabadrúgása érkezett a vendégek kapuja elé, ahol a kialakuló nagy kavarodásban Székely volt a legszemfülesebb és közelről betalált. Hiába volt innentől a mieink lendülete nagyobb, maradt a 2-2-es döntetlen.

 

A mérkőzést követően Csábi József vezetőedző elismerte, ennek a találkozónak az első félideje volt a legrosszabb játékrész, amit itteni munkája során a csapattól látott. A szakvezető hozzátette, hogy a folytatásban jobb volt az összkép, a végén akár még győzhettünk is volna, ám ebben a meccsben ennyi volt. Kitért arra is, hogy nem először álltunk fel hátrányból a szezonban, ami értékelhető pozitívumként, ugyanakkor bosszantó, hogy egyáltalán hátrányba kerülünk ilyen meccseken.

 

Vas László, a vendégek vezetőedzője dicsérte csapatunk felkészültségét, ahogy saját csapata játékát is, ám Csábi Józsefhez hasonlóan ő is elismerte, hogy összességében igazságosnak nevezhető eredmény a döntetlen. A tréner hozzátette, biztos benne, hogy Kazincbarcikán nem sok csapat fog majd nyerni.

 

A Tiszakécskei LC elleni „visszavágó” holnap 17 órától kezdődik a Tiszakécske Városi Sportcentrumban.

 

AZ ŐSZI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–TISZAKÉCSKEI LC 2–2 (1–2)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 2023.10.22 13 óra
Vezette: Hanyecz Bence (Szilágyi Norbert, Vrbovszki Pál)
Gólszerzők: Papp M. 3’, Székely K. 76’, illetve Torvund 1’, Kocsis D. 36’.

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA

Bánhegyi – Ternován, Szekszárdi M., Heil, Papp M., Kotula M. (Süttő a szünetben) – Csatári, Kártik, Ádám F. (Székely K. 75’) – Kurdics (Pekár 67’), Pinte.
Vezetőedző: Csábi József

 

TISZAKÉCSKE

Kiss Á. – Grünvald, Fodor F., Szőr, Viczián – Balázs B. (Zamostny 80’), Szekér, Kocsis D., Erdei C. – Bertus (Gvishiani 63’), Torvund (Cipf 63’).
Vezetőedző: Vas László

 

További híreink

Jegyinfók a Haladás elleni találkozóra

Dátum: 2024. máj 02. 14:00

A 31. forduló mérkőzésére a megújult sportkomplexumban kerül sor.

Bajnokavatás elhalasztva, Ajkán kapott ki a Spartacus

Dátum: 2024. máj 01. 09:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 30. fordulójára.

Oda-vissza legyőztük a Honvédot, s a tabellán is megelőztük

Dátum: 2024. ápr 29. 18:00

Csábi József: ez a meccs a szív diadala volt!

A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC HIVATALOS KÖZLEMÉNYE

Dátum: 2024. ápr 29. 14:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában történt rendkívüli események kapcsán.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk