Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Csapatunknak, a Kolorcity Kazincbarcika SC-nek a bajnoki mérkőzéseket tekintve nincs tartalmas közös múltja a Budapest Honvéd együttesével, hiszen a kispestiek történelmük során szinte valamennyi szezon az élvonalban töltöttek. Amikor épp a második vonalban vitézkedtek – a 2003/2004-es évadban – akkor is éppen elkerültük egymást. Egy fontos és emlékezetes párharcunk mégis akadt a bajnoki rendszerben, az viszont épp az első- és a másodosztály közti „senki földjén”, hiszen 1990-ben osztályozót vívott egymással a két gárda.

 

A rendkívül emlékezetesre sikerült kétmérkőzéses párharcról ITT írtunk részletesebben, sajnos végül a feljutás nem sikerült, de a tizenötezer néző előtt óriásit küzdő és 2-2-es döntetlent elérő – így 3-2-es összesítéssel alulmaradó – Vegyészt rengetegen a szívükbe zárták. A csapat egykori tagjai 2021-ben a nagy meccs jubileumán is találkoztak Kazincbarcikán, amiről a boon.hu is beszámolt, ITT érhető el a cikk.

 

Így hát „rendes” bajnoki meccsen először 2023. október 29-én találkozott a két gárda, méghozzá a Bozsik Arénában. A jó iramban kezdődő meccs első félidejében mindkét csapatnak adódott lehetősége a gólszerzésre, ám találat nem született, gólnélküli állással fordultak a csapatok.

A második játékrész kicsit lassabb tempóban kezdődött, ám az 57. percben megszereztük a vezetést. Süttő Attila tekert be egy szögletet a kapu elé, a veszélyesen csapódó labda egy védő fején megcsúszott, a hosszú oldalon érkező Kártik Bálint pedig kitűnő helyzetfelismeréssel bólintott a jobb alsó sarokba.

 

Az utolsó félórában mindent bevetve próbált egyenlíteni a Honvéd, és bár Tóth Balázstól is szükség volt bravúros védésekre, veszélyes kontráinkkal akár növelhettük is volna előnyünket. Végül maradt a 0-1 az eredményjelzőn, bravúrosan megszerzett három ponttal térhettünk haza. A találkozó után a piros-feketék vezetősége menesztette a nyáron kinevezett Pinezits Máté vezetőedzőt.

A Kolorcity Kazincbarcika SC – Budapest Honvéd találkozó április 28-án vasárnap, 17 órától veszi kezdetét a Kolorcity Arénában.

 

AZ ŐSZI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE

 

BUDAPEST HONVÉD–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 0–1 (0–0)

Budapest, Bozsik Aréna, 2023.10.29 17 óra

Vezette: Görög Márió (Horváth Zoltán, Sinkovicz Dániel)

Gólszerző: Kártik B. 57’

 

BUDAPEST HONVÉD

Dúzs – Szabó A. (Kovács N. 64’), Pekár I. (Kocsis G. 90’), Kálnoki-Kis, Benczenleitner – Adorján (Kerezsi 64’), Nyitrai B. (Bocskay B. a szünetben) – Kocsis D., Holman, Lőrinczy – Bobál G.

Vezetőedző: Pinezits Máté

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Tóth B. – Szekszárdi M., Heil, Papp M. – Székely K. (Szemere B. 83’), Ternován (Pekár L. 65’), Kártik, Csatári, Süttő (Kotula M. 83’) – Pinte, Kurdics (Szekszárdi T. 76’).

Vezetőedző: Csábi József

 

További híreink

Elindult a jegyértékesítés a győri ETO elleni találkozóra!

Dátum: 2024. máj 08. 14:30

Online és személyesen is lehet belépőt váltani a vasárnapi, nagyon izgalmasnak ígérkező mérkőzésre.

Harnócz Róbert: csalódott vagyok az eredmény miatt…

Dátum: 2024. máj 07. 17:28

A két gyönyörű Kovács gól (is) kevés volt a három ponthoz.

U19: Javuló forma és eredmények

Dátum: 2024. máj 07. 16:40

Négy meccs, hat pont, s harmadik hely az Alsóházban.

Villámrajt és magabiztos siker Szombathelyen!

Dátum: 2024. máj 07. 13:00

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában Szombathelyről hoztuk el a három pontot!

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk