Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A Szombathelyi Haladáshoz látogatunk Anyák napján

A Szombathelyi Haladáshoz látogatunk Anyák napján

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Merkantil Bank Liga 2023/2024-es szezonjából még öt mérkőzés van hátra. Csapatunk, a Kolorcity Kazincbarcika SC a hajrát május 5-én vasárnap nyitja majd meg, amikor a Szombathelyi Haladás otthonába látogatunk, ahol 17 órától lépnek pályára a fiúk.

 

Ellenfelünk, a Haladás a jelenlegi másodosztályú mezőny egyik komoly vidéki fellegvára, nagy múltú, patinás együttes. A Szombathelyi MÁV Haladás SE néven, 1919-ben alapított csapat történelméről ITT írtunk részletesebben.

 

A 2022/2023-as idényt a 9. helyen záró együttesnél az idei szezon előtt edzőváltás történt, a szlovák Michal Hipp helyét a szerb Aleksandar Jovic vette át. A korábbi jugoszláv válogatott labdarúgó – aki az FTC-vel magyar bajnoki címet is szerzett – három vereséggel kezdte új csapatával a bajnokságot, de később stabilizálni tudta a helyzetet és tíz forduló után már a 7. helyen álltak.

 

A téli szünetet – egy újabb hullámvölgyet követően – a 13. helyen töltötték. Ekkor meglehetősen aggasztó hírek láttak napvilágot a klub gazdasági helyzetét illetően, amelyeket a klubvezetés hamar cáfolt. Végül az átigazolási időszak során hatan távoztak, de három új játékos érkezett Bajner Bálint, Erdei Carlo és Rétyi Róbert személyében.

 

A zöld-fehérek a februárt egy fontos győzelemmel kezdték – 1-0 a BVSC ellen – majd a későbbiekben is szorgosan gyűjtötték a pontokat, így jelenleg harminc fordulót követően a 11. helyen állnak. Mérlegük kilenc győzelem, tizenegy döntetlen és tíz vereség, harminckilenc szerzett és negyvenhárom kapott gól. Az így megszerzett harmincnyolc ponttal két egységnyi lemaradással követnek bennünket. Jelenlegi formájuk nem a legjobb, hiszen három mérkőzés óta nem tudtak győzni, vereséget szenvedtek a sereghajtó Credobus Mosonmagyaróvár és a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen is, míg múlt héten 1-1-es döntetlent játszottak a PMFC-vel.

 

A csapat házi góllövőlistáját a tízgólos Rácz Barnabás vezeti, mögötte négy-négy találattal Horváth Rajmund és Pintér Attila Filip következnek. A legtöbb sárga lapot Vanja Zvekanov szerezte, akit kilenc alkalommal figyelmeztettek. A kiállításokat illetően rekorder a Haladás, hét játékosuknak mutatták fel eddig a piros lapot a szezonban, egyetlen másik csapatnál se kaptak ennyien pirosat.

 

A Szombathelyi Haladás Sportkomplexumban május 5-én vasárnap 17 órától lépünk pályára, a mérkőzésről a legfontosabb technikai információkat ITT gyűjtöttük össze.

További híreink

„Teniszmeccset” nyert és átvette a vezetést a Kisvárda

Dátum: 2024. okt 22. 18:55

Ez történt a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Dátum: 2024. okt 21. 08:25

A 87. percig vezetett, de végül egy ponttal tér haza a csapat Ajkáról

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk