Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Tizenegyedszer a Vasas ellen

Tizenegyedszer a Vasas ellen

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Kolorcity Kazincbarcika SC tizenegyedik alkalommal lép pályára a Vasas FC csapata ellen. Az 1911-ben alapított angyalföldi együttes története során túlnyomórészt az élvonalban szerepelt, velük először 2012 októberében futottunk össze, az NB2 9. fordulójában, amikor Tátrai Gergő góljával 1-0-ra győzni tudtak a mieink. A következő nyolc találkozóról ITT írtunk bővebben.

A mögöttünk hagyott idényben a Vasassal először az 5. fordulóban találkoztunk, méghozzá az Illovszky Rudolf Stadionban, ahol kishíján komoly meglepetést okoztunk. Szekszárdi Milán révén a szünetben vezettünk, majd a második félidei gyors hazai egyenlítés után Pekár László találatával újra nálunk volt az előny. Úgy tűnhetett, hogy meg is lesz a három pont, amikor a hosszabbítás nyolcadik (!) percében Zimonyi Dávid kiegyenlített, így beállítva a 2-2-es végeredményt.

A visszavágóra már idén, február végén került sor a Kolorcity Arénában, a 25. játéknapon. A találkozóra láthatóan jól felkészültek a csapatok taktikailag, így az első időszakban kevés helyzetet, ám annál több mezőnybeli csatát láthattunk. A félidő végéhez közeledve aztán a Vasas sebességet váltott és egyre többször jutott el a kapunk elé, ám úgy tűnt gól nélkül cserélnek térfelet a csapatok. Ekkor azonban jött Berecz Zsombor, aki egy kisebb védelmi rövidzárlatot kihasználva tizennyolc méterről nagy gólt akasztott a jobb alsó sarokba.

A második félidőben egy darabig támadásban maradt a Vasas, ám egyre inkább átvettük a kezdeményezést. A fölény eleinte helyzetekben kevésbé volt tetten érhető, ám a hajrára már komoly nyomás alatt nehezedett Jova Levente kapujára. Végül négy perccel a rendes játékidő vége előtt Ádám Ferenc, Pethő Bence és Kártik Bálint szép összjátéka után utóbbi a jobb szélről ívelt pontos beadást az ötös vonalára, ahol Pethő Bence tökéletes ütemben érkezve a bal felső sarokba fejelt. Bár a gól komoly lendületet adott a fiúknak az utolsó percekre, újabb találatot már nem sikerült bevinnünk, így maradt az 1-1-es végeredmény.

A találkozót követően az ekkor a 3. helyen álló Vasas megköszönte az addigi vezetőedző, Desits Szilárd munkáját, akinek a helyére másnap Gera Zoltán került, aki azóta is irányítja a szakmai munkát Angyalföldön.

A Vasas FC – Kolorcity Kazincbarcika SC mérkőzés augusztus 4-én vasárnap 19 órakor kezdődik az Illovszky Rudolf Stadionban, a találkozóval kapcsolatos legfontosabb technikai információkat ITT gyűjtöttük össze.

A következő fordulóban már hazai pályán játszunk, így fontos információkat közöltünk a bérletekkel kapcsolatban is, ezeket ITT olvashatják.

 


A TAVASZI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE

Merkantil Bank Liga, 22. forduló

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC – VASAS FC 1-1 (0-1)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 2023.02.25.
Vezette: Katona Balázs (Horváth Róbert, Ifj. Varga Gábor)
Gólszerző: Berecz 45’, illetve Pethő 86’.

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Megyeri – Szekszárdi M., Heil, Dobozi (Vincze 54’), Ternován (Gänte 75’), Csilus T. (Ádám 64’), Csatári, Kotula (Süttő 54’), Pekár (Kártik 64’), Pethő, Pinte.
Vezetőedző: Csábi József

VASAS FC
Jova – Bakti, Holender (Hinora 66’), Berecz (Vida 66’), Doktorics, Hidi, Otigba, Baráth, Radó, Tóth M. (Szalay 59’), Urblik.
Vezetőedző: Desits Szilárd

További híreink

„Teniszmeccset” nyert és átvette a vezetést a Kisvárda

Dátum: 2024. okt 22. 18:55

Ez történt a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Dátum: 2024. okt 21. 08:25

A 87. percig vezetett, de végül egy ponttal tér haza a csapat Ajkáról

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk