Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Bajnokin először a Bányász ellen

Bajnokin először a Bányász ellen

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Szeptember első napján, azaz most vasárnap 16 órától Tatabányán, a Grosics Gyula Stadionban lép majd pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC. Noha mindkét csapat komoly múltra tekinthet vissza – a hazai csapat történetéről ITT írtunk bővebben – mégis ez lesz a két gárda első bajnoki találkozója. Jóllehet több olyan év is volt az elmúlt bő harminc évben, amikor mindkét együttes a másodosztályban szerepelt, ám eddig ezek kivétel nélkül olyan szezonok voltak, amikor – földrajzi alapon – két csoportra volt osztva az NB2.

Nem múlt el azonban Vegyész – Bányász meccsek nélkül a Magyar (Népköztársasági) Kupa története. Csapatunk a Kupában sokszor szerepelt kiemelkedően – kupaszerepléseinkről ITT írtunk korábban bővebben – és az egyik legjobb eredménysort tudhatjuk magunkénak azon együttesek közül, amelyek nem szerepeltek még az élvonalbeli bajnokságban. A Tatabánya pedig korábban háromszor is kupadöntőig menetelt, ám 1972-ben, 1985-ben és 1999-ben is alulmaradtak a fináléban.

Útjaink kétszer keresztezték egymást, először az MNK 1977/1978-as kiírásában. Az első fordulóban a Siroki Vasast vertük 5-0-ra, majd a Dunaújvárosi Kohászt 5-1-es összesítéssel (3-0; 2-1), így bejutottunk a középdöntőbe, ahol a csapatokat négy, egyenként négy csapatos csoportra osztották, a III. csoportba került a Vasas és a Videoton mellett a Tatabányai Bányász és a Kazincbarcikai Vegyész. Riválisunkkal szemben idehaza 2-2-es döntetlent értünk el, idegenben pedig 4-3-as győzelmet arattunk, ám végül egyik csapat sem tudott továbbjutni – a csoportot veretlenül megnyerő Vasas végül a bronzéremig jutott.

Másodjára tizenhárom évvel később, az 1990/1991-es kiírásban futottunk össze, akkor a legjobb nyolc között került sor a találkozóra. Ebben az évadban a Jászapáti (2-1), az SBTC (2-0), az SKSE (1-0), a Gyöngyös (2-1), a Debreceni VSC (1-0), majd a Budafok (3-0; 4-1) testén keresztül vezetett az út a negyeddöntőbe, ahol a Tatabányai Bányászt kettős győzelemmel (2-1; 2-1) ejtettük ki, majd az elődöntőben a Vác állta utunkat. Ellenfelünk a Kaposvári Honvédot (5-0), majd az MTK-VM csapatát (1-1; 1-0) ejtette ki, mielőtt kiestek ellenünk.

Így tehát a kupában jó egymás elleni mérleget könyvelhettünk el, három győzelem mellett egy döntetlent játszottunk aktuális ellenfelünkkel, idegenben pedig kettőből kétszer győztünk.


Természetesen ez a történelem, ettől még ezúttal nem számíthatunk könnyű feladatra. Ellenfelünk jelenleg a Merkantil Bank Liga újonca, a nyári szünetben olyan rutinos játékosokkal erősítették meg keretüket, mint Jagodics Márk, Jelena Richárd, Bertus Lajos, vagy épp Vida Kristopher. A vezetőedző, a mindössze harminc esztendős Gyürki Gergely, akinek az Opus Tigáz Tatabánya az első klubja és akivel megnyerték az előző szezonban az NB3 Északnyugati csoportját. Csapata jól kezdte a szezont, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen 3-2-re győztek az idénynyitón, a 4. fordulóban pedig megverték idegenben a Vasast is. A két győzelem mellé ugyanakkor három vereség társult, így jelen pillanatban a 11. helyről várják a folytatást 5-6-os gólkülönbséggel és hat ponttal.

Az Opus Tigáz Tatabánya eddigi mérkőzései a szezonban:

Opus Tigáz Tatabánya – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3-2
Budapest Honvéd – Opus Tigáz Tatabánya 1-0
Opus Tigáz Tatabánya – Kisvárda Master Good 0-1
Vasas FC – Opus Tigáz Tatabánya 0-1
Opus Tigáz Tatabánya – Budafoki MTE 1-2

A csapat öt találatán öt játékos osztozik eddig, Jagodics Márk, Eördögh András, Soltész Barnabás, Szegleti Gergely és Varga Dominik iratkoztak fel a góllövők közé.


Az Opus Tigáz Tatabánya – Kolorcity Kazincbarcika SC meccset szeptember elsején vasárnap 16 órától rendezik a Grosics Gyula Stadionban, a Bányásznapra való tekintettel a belépés mindenki számára ingyenes!
A mérkőzésről további információkat ITT találhatnak, szurkoljunk együtt a Fiúknak Tatabányán is!

Hajrá, Vegyész! Hajrá, Barcika!

További híreink

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Dátum: 2024. okt 21. 08:25

A 87. percig vezetett, de végül egy ponttal tér haza a csapat Ajkáról

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

Vasárnap Ajkára utazunk

Dátum: 2024. okt 19. 08:13

A Merkantil Bank Liga 10. fordulójában az FC Ajka vendégei leszünk

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk