Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/ÚJ MLSZ SZABÁLYOZÁSOK

ÚJ MLSZ SZABÁLYOZÁSOK

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

A Magyar Labdarúgó Szövetség több a magyar élvonal és a Magyar Kupát érintő kérdésben is változtatást eszközöl a következő szezontól.

Az OTP Banlk Liga bajnokságában résztvevő csapatok keretének a 2020/2010-es szezonban már 25 főben maximalizálja az új szabályozás. Kivétel ez alól csak akkor lesz, ha a csapatok U19-es vagy ennél fiatalabb játékosokkal egészítik ki létszámukat. Az MLSZ ezzel a döntésével azt a stratégiai törekvését igyekszik erősíteni, miszerint a hazai és fiatal játékosok ösztönzését növeljék. 

A másodosztályú klubokban mérkőzésenként továbbra is játéklehetőséget kell biztosítani legalább egy U20-as labdarúgónak. Az MLSZ közleménye szerint a "a húsz csapatos NB II továbbra is a fiatal tehetséges hazai labdarúgóknak adhat kibontakozási lehetőséget".

Fontos változás áll be a Magyar Kupa lebonyolítási rendjében is. Az NB1-es és NB2-es klubok továbbra is a hetedik fordulóban csatlakoznak majd be a küzdelembe, ennek időpontja szeptember 19. (szombat) lesz. A Magyar Kupa a következő szezontól klasszikus kuparendszerré alakul, az oda-visszavágók megszűnnek és minden fordulóban egy mérkőzés dönt majd a továbbjutásról. Az első fordulót július 29-én rendezik a döntőre pedig 2021. május 19-én a Puskás Arénában kerül majd sor.

További híreink

A legnagyobb múltú csapat érkezik

Dátum: 2024. ápr 26. 15:30

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd csapatát látjuk vendégül

Fehér Balázs: a támadószekcióban javulnunk kell!

Dátum: 2024. ápr 25. 08:00

Ismét a gyenge helyzetkihasználásunk miatt maradtunk alul.

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk