Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK A NYITÁNY UTÁN

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK A NYITÁNY UTÁN

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

Szinte győzelemmel felérő döntetlent harcoltunk ki tegnap este az Illovszky Rudolf Stadionban.  A Vasas elleni mérkőzés 1:1-es döntetlennel zárult, így megszereztük idei első pontunkat.


A MÉRKŐZÉS ÖSSZEGZÉSE

2416 néző előtt játszották az első forulóban megrendezésre kerülő mérkőzésüket a Vasas és a Kazincbarcika. Az NB2-ben amúgyis páratlan kerettel rendelkező Vasas a nyáron méginkább megerősítette csapatát, így előzetesen sem számítottunk könnyű mérkőzésre vasárnap este. Az angyalföldi alakulat már a meccs első perceiben megkezdte a kapunkra irányuló rohamát, az így előttük adódott helyzeteket azonban védőink és Horváth László is rendre hárítani tudták. Az első igazi kazincbarcikai helyzetre a 14. percig kellett várnunk, ekkor Bereczki oldalról érkező beadása Kovác Alannak bizonyult hosszúnak, a labda megpattant a Vasas védőin, így Toma György juttata azt a másik oldalról kapuba, így megszereztük a vezetést. Az első félidőben az eredmény már nem változott, Horváth László számos bravúrjának is köszönhetően az angyalföldiek minden helyzete kihasználatlanul maradt. A félidőben mindkét edző változtatott a csapaton: a hazaiaknál Pekár László váltotta Vernes Richárdot, nálunk pedig Zahorán Balázs helyett Németh Tamás folytatta a játékot. Az 53. percben Bereczki próbálkozott egy távoli lövéssel, amit Jova biztosan fogott, majd a következő percekben Balajti, Szatmári és Feczesin előtt is adódott lehetőség az egyenlítésre. A Vasas egyenlítőgólját egy Kleisz által indított labdából  Feczesin Róbert szerezte meg, aki Pekár passza után a bal alsó sarokba lőtt. A második félidőben a Kazincbarcika legnagyobb ziccerét Tóth Borisz hagyta ki, de a hazaiak a négy perces hosszíbbítás ellenére sem tudták növelni góljaik számát, így pontosztoszkosásra került sor. VASAS FC - Kolorcity Kazincbarcika SC 1:1

BENE FERENC

"Nyilván azt nyújtotta az ellenfelünk amire számítottunk, egy agresszív és 99%-ban védekezésre összpontosító megoldásuk volt ellenünk, természetesen ez abszolút érthető. Az első félidő miatt vagyok elégedetlenebb, azt tartom egyfajta elszalasztott lehetőségnek,  mert nagyon lassan vettük fel azt a fajta fordulatszámot amire szükségünk van az ilyen mérkőzéseken és sokkal de sokkal párharcerősebb volt az ellenfelünk. Nagyon fontos, hogy az NB2-es bajnokság sok esetben :a párharcokról,  hozzáállásról és az akaraterőről szól, nem pedig feltétlenül a játékról. A második félidőben egész más felfogással játszottunk és úgy gondolom, hogy sem a játék képe , sem az ellenfelünk támadásai nem indokolták, hogy gólt kapjunk ezen a mai mérkőzésen, ez egy kicsit probléma, legrosszabb esetben 1:0-ra is le lehetett volna hozni ezt a mérkőzést. A leginkább azt sajnálom, hogy a második félidőben jócskán meg voltak azok a helyzetek amikkel hazai pályán kellett volna tartani a három pontot. Abszolút érhető, hogy az ellenfelünk olykor durván és védekezésre összpontosítva futballozott, de ez teljesen érhető. Rendkívül szervezettek voltak és abszolút gratulálunk nekik, viszont leginkább a közönséget és a játékosokat sajnálom, mert többet érdemeltek volna. A játékosok kellő energiát beletettek a mérkőzésbe, így emiatt nem érheti őket szemrehányás. Ahogy a tavalyi szezonban is idén is hétről-hétre, sőt napról-napra jobbak leszünk, ez most egy ilyen peches mérkőzés volt. Nem mondom, hogy érdemten a Kazincbarcika pontszerzése, de azért ha a futball pontozásos sportág lenne akkor pontokkal nyertünk volna ma, így viszont azt a fajta fölényt kellett volna érvényesíteni amink meg volt a mérkőzésen. Hangsúlyozom  nem akarom azt beállítani, hogy nagyon jól és gördülékenyen játszottunk, de első fordulóhoz képest jócskán meg volt az a számú helyzetünk, amivel meg kell nyerni egy mérkőzést."

VITELKI ZOLTÁN

"Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen csak kapkodtuk a fejünket, hogy milyen igazolások érkeztek a felkészülési időszak alatt az ellenfélhez. Ráadásul nagyon jó edző dolgozik a csapattal, úgyhogy ebből a szempontból is nagyon nehéz mérkőzés volt. A mérkőzés elején a stabilitásra helyeztük a legfőbb hangsúlyt, azt a mentális erősséget próbáltuk kihasználni, ami folyamatosan ránk jellemző. Úgy gondolom, hogy a játékosok maximálisan megvalósították azokat a kritériumokat és elvárásokat amit a mérkőzés elején megbeszéltünk és gyakoroltunk. Nyilván az ember mindig kicsit telhetetlen, azt el kell ismerni, hogy Horváth Laci kapusunk kimagaslóan védett és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy pontot tudtunk szerezni, de azért az emberben mindig benne van, hogy a második félidőben a Tóth Borisznak egy óriási ziccere volt. Összességében nagyon sokat tett a csapat a döntetlenért, büszke vagyok rájuk."

 

Kiemelt kép forrása: nso.hu/Földi Imre

További híreink

A legnagyobb múltú csapat érkezik

Dátum: 2024. ápr 26. 15:30

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd csapatát látjuk vendégül

Fehér Balázs: a támadószekcióban javulnunk kell!

Dátum: 2024. ápr 25. 08:00

Ismét a gyenge helyzetkihasználásunk miatt maradtunk alul.

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk