Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/AZ AJKA ELLEN ZÁRJUK AZ ÉVET

AZ AJKA ELLEN ZÁRJUK AZ ÉVET

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

Elérkeztünk a 2020-as év utolsó mérkőzéséhez. Holnap a Merkantil Bank Liga huszonegyedik fordulójában második tavaszról előrehozott meccsünkön az FC Ajka csapatát fogadjuk a Kolorcity Arénában.


Az FC Ajka tavaly az NB2 egyik újoncaként nyitotta az idényt, hiszen a 2018/2019-es szezonban a három harmadosztályú csoport közül elsőként ők harcolták ki a feljutást. A nyugati csoport bajnoka a következő évben már a Merkantil Bank Liga csapatai között versengett. A Kis Károly irányította együttes a 2019/2020-as bajnokságban 35 pontot gyűjtött, mely tíz győzelemből, öt döntetlenből és tizenegy vereségből adódott össze. Az FC Ajka első NB2-es bajnoki évét kifejezetten jó helyen zárta, hiszen a tabella kilencedik pozícióját tudhatták magukénak.

Holnap negyedik alkalommal találkozunk az Ajkával. A 2019/2020-as bajnokság harmadik fordulójában mi örülhettünk az összecsapás után, ugyanis Virág Ákos és Berki István találataival már az első félidőben két gólos vezetést szereztünk. A tavaszi idényben esedékes visszavágón az Ajka csapatából a 20. percben  Lengyel Béla talált be kapunkba, amire mi a második félidőben Németh Tamás találatával válaszoltunk, így a putnoki Várady Béla Sportközpontban ekkor pontosztoszkodásra került sor. Az idei évben augusztusban találkoztunk az Ajkával, ekkor a pályaválasztás felcserélésével mi voltunk a vendégeik. A második fordulóban lejátszott találkozón az első gól Krausz Raul nevéhez fűződött,  a jelenleg sérült játékosunk a tizenegyedik percben talált be az ajkai kapuba, azonban a hazaiak Nagy Mihály Krisztián góljával három perccel később egyenlítettek, majd a második játékrészben ismét Nagy Mihály Krisztián és Zamostny Balázs növelték az Ajka góljainak számát, így beállítva a 3:1-es végeredményt.

Az Ajka az ETO és az ellenünk gyűjtött három-három ponttal kezdte meg a szezont, melyet augusztusban még két a Csákvár és a Szentlőrinc elleni győzelmek, valamint a Békéscsaba, a Haladás és a Budaörs elleni vereségek követtek. A továbbiakban is elég hektikus őszi szezont könyvelhettek el, hiszen a győzelmeket rendszerint gyakran vereségek követtek. A nyolcadik fordulóban a DVSC ellen maradtak alul, amit a Siófok elleni döntetlen követett, majd kikaptak a Szolnoktól, ezt követően pedig nyertek a Gyirmót ellen, aztán pedig a Szeged és a Vasas csapatai győzték le őket. A tizennegyedik fordulóban a DEAC-ot vendégül látva tartották otthon a három pontot, de ezután kikaptak Kaposváron és hazai pályán a PMFC-től is. Az Ajka a tizenhetedik fordulóban játszott döntetlent a Soroksárral, ezt követően legyőzték a Dorogot és a Nyíregyházát, a múlt héten azonban nem sikerült pontot szerezniük a WKW ETO FC Győr otthonában. A  Kis Károly irányította Ajka nyolc győzelemmel, két döntetlennel és tíz vereséggel gyűjtött huszonhat pontjával a tabella tizenkettedik helyén áll, azonban a hetedik pozíciót magának tudható WKW ETO FC Győr is csak három ponttal előzi meg őket

A Kolorcity Kazincbarcika SC az új vezetőedző megnevezéséig továbbra is Kriston István irányításával készült az utolsó bajnokira, akinek munkáját Koszta Péter sportigazgató segítette szakmailag. A Kazincbarcika a Szeged majd a Vasas elleni vereségeket követően továbbra is kieső helyről várja a holnapi találkozót. Csapatunk idén öt győzelemmel, tizenegy vereséggel és négy döntetlennel eddig tizenkilenc pontot gyűjtött, ami jelenleg a tizennyolcadik helyre elég. Egy holnapi jó szerepléssel és egy kis szerencsével azonban elkerülhető, hogy a vonal alól vonuljunk el rövid téli szünetünkre. Jó hír, hogy sérült és beteg játékosaink felépülése jól halad az elmúlt hetekben már többen is visszatérhettek a csapattal közös edzésekre, így a kezdőtizenegy összeállítása már egyre kevesebb gondot okoz, ennek bizonyítéka az is, hogy a múlt héten ugyan alulmaradtunk a Vasas ellen azonban a játék minden elemében egészen a nyolcvanhetedik percig tisztes helytállással tartottuk vezetésünket.

Természetesen szurkolóink a Merkantil Bank Liga huszonegyedik fordulójában most vasárnap megrendezésre kerülő FC Ajka elleni bajnokinkat is élőben nézhetik, valamint online élő szöveges közvetítésünk a megszokott gyakorlat szerint honlapunkon holnap is elérhető lesz.

2020. DECEMBER 13. 17:00
KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC - FC AJKA

A huszonegyedik fordulóban mind a húsz Merkantil Bank Ligában szereplő csapat pályára lép. Holnap 13:00-tól hat mérkőzést rendeznek, kettőn hangzik majd el 17:00-kor a kezdést jelző sípszó, illetve a Vasas fogadja 19:45-től a Békéscsaba 1912 Előre együttesét. Az idei utolsó NB2-es mérkőzést pedig a PMFC a Nyíregyháza Spartacus FC csapatát fogadva játssza hétfő este. A huszonegyedik forduló párosításai a következőek:

2020. december 13.
13:00
BFC SIÓFOK BUDAÖRS
2020. december 13.
13:00
SZOLNOKI MÁV FC SZOMBATHELYI 
HALADÁS
2020. december 13.
13:00
GYIRMÓT FC GYŐR SZENTLŐRINC
2020. december 13.
13:00
SOROKSÁR SC DOROGI FC
2020. december 13.
13:00
DVSC DEAC
2020. december 13.
13:00
KAPOSVÁRI
RÁKÓCZI FC
WKW ETO FC GYŐR
2020. december 13.
17:00
SZEGED-CSANÁD
GROSICS
  AQVITAL FC CSÁKVÁR  
2020. december 13.
17:00
KOLORCITY 
  KAZINCBARCIKA SC  
FC AJKA
2020. december 13.
19:45
VASAS FC BÉKÉSCSABA 1912
ELŐRE
2020. december 14.
20:00
PMFC NYÍREGYHÁZA
SPARTACUS FC

 

 #hajrábarcika

 

Fotó: Kovács Ivett

További híreink

Fehér Balázs: a támadószekcióban javulnunk kell!

Dátum: 2024. ápr 25. 08:00

Ismét a gyenge helyzetkihasználásunk miatt maradtunk alul.

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

TISZAKÉCSKEI LC - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Dátum: 2024. ápr 21. 15:00

MERKANTIL BANK LIGA 29. forduló

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk