Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/PACSI BÁLINT NYILATKOZOTT A FELKÉSZÜLÉSRŐL

PACSI BÁLINT NYILATKOZOTT A FELKÉSZÜLÉSRŐL

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

Ma startol a Merkantil Bank Liga 2020/2021-es bajnokságának tavaszi szezonja. A Kolorcity Kazincbarcika SC az elmúlt négy hétben folyamatosan dolgozott, hogy egy jó tavaszi szezont könyvelhessen el. A Kaposvári Rákóczi FC elleni bajnokit megelőzően vezetőedzőnk, Pacsi Bálint válaszolt a felkészüléssel kapcsolatos kérdéseinkre.


A csoportunkban szereplő csapatokkal ellentétben pár nappal korábban kezdtük a felkészülést, miért érezted ezt szükségesnek?

Azért éreztem szükségesnek, mert így egy rávezető pár napban fel tudtam mérni, hogy milyen állapotban vannak a játékosok és így bátrabban neki tudtunk vágni az első héten az edzéseknek, amit egy komplett orvosi vizsgálat előzött meg. Ez az orvosi vizsgálat nagyon fontos volt, mert több játékos átesett a COVID víruson és meg kellett nézni, hogy mennyire viselte meg a vírus az egészségi állapotukat és alkalmasak e a sportolásra. Ez extra fontos volt és épp tegnap ment öt játékos kontroll orvosi vizsgálatra.

Hogyan értékelnéd a meglehetősen rövid felkészülési időszakot?

Távoztak tőlünk játékosok, a felkészülés közben is érkeztek játékosok. Úgy gondolom, hogy amennyi munkát el lehetett végezni, azt becsületesen elvégeztük, még azért két-három hétre szükségünk van, de hétvégén már kezdődik a bajnokság. Újdonság lehet a csapat és a játékosok mindennapjaiban, hogy a sérülésmegelőző program napi szinten belekerült a programba és ez nem fakultatív, hanem kötelező program minden edzés előtt. Mivel az elmúlt években rengeteg sérülés volt, fontosnak találtuk azt, hogy ezen a statisztikán javítsunk. A rehabos lányok, Antal Zsuzsannna és Rácz Anna munkájával is nagyon elégedett vagyok, akik mindennap a két keresztszalag szakadás után felépülő játékossal (Heil Valter és Krausz Raul)  foglalkoznak. Nagyon örülünk, hogy egy kisebb sérülést eltekintve minden játékosunk teljesen egészséges. Egy héten kétszer volt napi két edzés a heti programban, a többi napon egy edzés és minden héten plusz egy edzőmérkőzéssel készültünk a bajnokságra.

Három edzőmérkőzést játszott a csapat, ezeken a mérkőzéseken viszontláttad amit a játékosoktól kértél?

Teljes mértékben nem, kijöttek a védekezésbeli hibák, amiken még javítanunk kell. Az idő rövidsége miatt  még nem egészében láttam vissza, amit én szeretnék.

Tóth-Gábor Kristóf és Kovács Máté személyében fiatal játékosokat igazoltunk. Hogyan láttad a labdarúgók elmúlt hetekben mutatott teljesítményét?

Elégedett vagyok a hozzáállásukkal, viszont számomra nincs fiatal és idős játékos, a teljesítmény dönti el, hogy ki játszik a csapatban. Egyébként sem olyan fiatalok már, húsz éves lesz mindkét játékos ebben az évben.

Nagyobb hangsúlyt fektetsz a csapatra, mint közösség, miért tartod ezt fontosnak, illetve miben nyilvánul ez meg?

A csapatépítés két szinten zajlik, egyrészt a futballpályán, másrészt azon kívül. A csapatépítés a futballpályán kívül keretében Varbón vettünk részt csapatösszetartáson a Bükkben, nagyon örülünk, hogy a klubvezetés támogatta ezt az elképzelésünket, ahol mindkét nap túrázással töltöttük el az időt. Dr. Molnár István csapatfejlesztő tréner foglalkozott a közösségépítéssel. Napközben túráztunk, a játékosok közösen főztek, a telefonokat pedig elvettük, hogy figyeljenek egymásra. Este kapták csak vissza egy órára, amikor felhívhatták a családtagjaikat. Fontos a stáb számára,  hogy a játékosok kommunikáljanak egymással, ebben előreléptünk és a játékosok is jobban megismerhették egymást.

A bajnokság elején a stabil középmezőnyt tűzte ki maga elé a Kolorcity Kazincbarcika SC. Hogy látod a helyzetet, mi lehet ténylegesen az eredmény amit el tudunk érni?

Dolgozni fogunk azon, hogy ezt a célt elérjük és felzárkózzunk a középmezőnybe.

 

Kép forrása: boon.hu/ Ádám János

További híreink

Fehér Balázs: a támadószekcióban javulnunk kell!

Dátum: 2024. ápr 25. 08:00

Ismét a gyenge helyzetkihasználásunk miatt maradtunk alul.

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

TISZAKÉCSKEI LC - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Dátum: 2024. ápr 21. 15:00

MERKANTIL BANK LIGA 29. forduló

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk