Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/HOLNAP PÓTOLJUK A SOROKSÁR ELLENI BAJNOKIT

HOLNAP PÓTOLJUK A SOROKSÁR ELLENI BAJNOKIT

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

Mint az ismeretes a Merkantil Bank Liga huszonnegyedik fordulójában esedékes Soroksár SC elleni bajnokink a két csapat közös megegyezése alapján az időjárási körülmények viszontagságai miatt február közepén elmaradt. A meccs pótlására az MLSZ akkor a holnapi napot jelölte ki, így a két vasárnapi bajnoki mellett ezúttal szerdán is hazai pályán játszik a Kolorcity Kazincbarcika SC.


Holnapi ellenfelünk az NB2 egyik meghatározó együttese a Soroksár lesz. A korábbi válogatott magyar labdarúgó, Lipcsei Péter vezette együttes a téli átigazolási szezon alatt nem igazán alakult át, Soroksáron csupán egy távozóról és két érkezőről adtak hírt.  A csapat egyik emblematikus figurája Huszák Tamás több, mint hat szezon után hagyta el a klubot. Ennek oka nem más minthogy télen befejezte profi labdarúgó karrierjét. Az érkezők návsorára Csontos Dominik és Szécsi Gergő kerültek, ők a Ferencvárossal való együttműködésüknek köszönhetően játszanak a szezonban a csapatnál.

Holnap nyolcadik alkalommal találkozunk a Merkantil Bank Liga küzdelmeiben a Soroksárral. A Kazincbarcika mérlege kiegyenlített: három győzelemet, egy döntetlent és három vereséget könyvelhettünk el holnapi vendégeinktől. Csapatunk  2017 szeptemberében találkozott először a Soroksárral, akkor még Tiszaújvárosban fogadtuk az együttest és Takács Péter góljával 1:0-ás eredményt állítottunk be. Sajnos ekkor a tavaszi visszavágón is a hazai csapat diadalmaskodott, Gárdos András és Fülöp Noel találataival 2:0-ás végeredménnyel tartották otthon a három pontot. A 2018/2019-es bajnokságban szintén hasonló eredmények születtek, Soroksáron 4:3-ra kaptunk ki, "hazai" pályán a Várady Béla Sportközpontban azonban Lukács Raymond, valamint Ádám Ferenc góljainak köszönhetően nyertük meg a mérkőzést. A tavalyi idényban a Soroksár vendégeként kezdtük meg, mely mérkőzésről Lukács Raymond hosszabbításban szerzett találatának köszönhetően egy ponttal utazhattunk haza, majd a decemberi huszadik fordulóban a putnoki Várady Béla Sportközpontban Csernik Kornél 57. percben szerzett góljával egy 0:1-es vereséget szenvedtünk el tőlük. Az idei Soroksár elleni mérkőzésünk is emlékezetes, hiszen ebben a bajnoki évadban ott szereztük meg első győzelmünket: az ötödik fordulóban megrendezett találkozón Szűcs Kornél és Kovác Alan góljainak köszönhetően arattunk 0:2-es győzelmet a Szamosi Mihály Sporttelepen.

A Soroksár az idei bajnokságban is jó teljesítményt tudhat magáénak, hiszen eddig tizenkét győzelmet (DEAC,  Aqvital FC Csákvár, Szentlőrinc, Szombathelyi Haladás, BFC Siófok, Szolnoki MÁV FC, Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Kaposvári Rákóczi FC, Dorogi FC, WKW ETO FC Győr, Békéscsaba 1912 Előre, Szentlőrinc),  hat döntetlent (WKW ETO FC Győr, Békéscsaba 1912 Előre, DVSC, FC Ajka, PMFC, Nyíregyháza Spartacus FC) és kilenc vereséget (Dorogi FC, Nyíregyháza Spartacus FC, Kolorcity Kazincbarcika SC, Budaörs, Gyirmót FC Győr, Vasas FC, DEAC,  Aqvital FC Csákvár, Szombathelyi Haladás) könyvelhetett el. Holnapi vendégeink negyvenkét gyűjtött pontjukkal a tabella kilencedik helyén állnak, őket ugyanennyi egységgel előzi meg a Budaörs és az Ajka, sőt a hatodik helyen álló Haladás két, illetve az ötödik Nyíregyháza is csak három ponttal gyűjtött többet náluk.

Egy esetleges holnapi győzelemmel mi is javíthatnánk helyezésünkön, sőt még a kieső zónából is elmozdulhatunk. A vasárnapi DEAC elleni bajnokit követően Toma György kettő, iletve Oldal Tibor egy góljának köszönhetően itthon tartottuk a három pontot, ezzel egy helyet előre is léphettünk, így a Szentlőrinc már csak egy, valamint a tizenhatodik helyen álló Siófok is csak két ponttal előz meg minket. 

Szurkolóink a holnap megrendezésre kerülő Soroksár SC elleni hazai bajnokinkat is élőben nézhetik,  valamint online élő szöveges közvetítésünk a megszokott gyakorlat szerint honlapunkon elérhető lesz.

2021. MÁRCIUS 10. 14:30
KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC - SOROKSÁR SC

A holnapi napon természetesen nem rendeznek teljes fordulót, csupán a Kolorcity Kazincbarcika SC - Soroksár SC és a Szentlőrinc - FC Ajka találkozók kerülnek pótlásra 14:30-as kezdéssel.
 

További híreink

Fehér Balázs: a támadószekcióban javulnunk kell!

Dátum: 2024. ápr 25. 08:00

Ismét a gyenge helyzetkihasználásunk miatt maradtunk alul.

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

TISZAKÉCSKEI LC - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Dátum: 2024. ápr 21. 15:00

MERKANTIL BANK LIGA 29. forduló

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk