Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/PONTOSZTOZKODÁS AJKÁN - EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

PONTOSZTOZKODÁS AJKÁN - EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

A Merkantil Bank Liga mai, tizennegyedik fordulójában az FC Ajka vendégeként léptünk pályára. A mondhatni viszontagságos időjárási körülmények nem könnyítették meg a csapatok dolgát a ma 15:00-kor kezdődő találkozón, hiszen már a kezdősípszó elhangzásakor is ködben léptek ki a csapatok a pályára, ami az idő múlásával egyre inkább nehezítette a találkozót.
A mérkőzést mindkét csapat jó iramban kezdte, az első perctől érzékelhető volt, hogy mind Kis Károly együttesének, úgy nekünk is a három pont megszerzése a cél. Az első húsz perc tartogatott is számos izgalmas pillanatot, hiszen csapatunkból Ádám Ferenc és Szemere is próbálkozhattak egy-egy támadás végén. Miközben a másik oldalon az ajkaiak Gaál és Zsolnai révén többször is veszélyeztették kapunkat, mely akciókat védelmünk és Megyeri rendre hatástalanítani tudták. A kezdeti izgalmak után az első játékrész közepén kicsit leült a találkozó, a harmincnyolcadik percig leginkább mezőnyben folyt a játék és komolyabb helyzetet egyik alakulat sem tudott kidolgozni. Először Lippai lőtt egy kapufát, majd Gaálnak volt két veszélyesebb helyzete, amikor is kapusunk mutathatott be remek védéseket.
A szünetet követően az edzők cserékkel igyekeztek frissíteni a csapatokon. A változtatás először nálunk hozta meg eredményét, Benkő Péter az ötvenötödik percben váltotta Csatári Gergőt és két perccel később már az első barcikai góljának örülhetett. Az ötvenhetedik percben Székely Krisztián beadására érkezett Benkő, aki az ajkaiak védelmi rövidzárlatát könyörtelenül kihasználva szerezte meg csapatunk számára a vezetést. A bekapott gól után nem sokkal Kis Károly rögtön három ponton is változtatott csapatán, akik a végsőkig küzdöttek, hogy pontszerzéssel zárhassák a tizennegyedik fordulót. Az egyenlítésre a nyolcvanhatodik percig kellett várnia az Ajkának, ekkor egy hazai akciót követően Székely volt szabálytalan tizenhatosunkon belül a Zsolnai helyére beállt Dragonerrel szemben, büntető következett. A tizenegyesnél maga a sértett állt a labda mögé és Dragoner Filip magabiztosan értékesítette is azt. A hátralévő percekben és a hosszabbításban még kisebb helyzetek adódtak a csapatok előtt, azonban ezeket nem sikerült gólra váltani, így pontosztozkodással zárult a találkozó.

Kis Károly:

"Véleményen szerint ennek a mérkőzésnek periódusai voltak. Mindkét csapat eldönthette volna a maga javára a találkozót, ahogy a vendégek, úgy mi is. Az elején nagyon jól kezdtünk, de ismét azzal a hibával találtuk magunkat szemben, ami az utóbbi hetekben sajnos többször is előjön. Nagyon sokat kerülünk az ellenfél védelme mögé, a beadott labdákat nem tudjuk értékesíten. Azt is el kell mondani, hogy mivel nagyon sokat voltunk a támadózónában az ellenfél többször tudott létszámazomos helyzetben, vagy létszámfölényben helyzeteket kidolgozni. Szerintem ma egy igazságos döntetlen született."

Varga Attila:

"Ritkán vagyok ennyire ideges egy idegenbeli pontszerzésnél. Azt kell mondjam, hogy ugyanúgy, mint múlt héten, ez is egy teljesen megnyert mérkőzés volt, ahol végül döntetlent értünk el. Ez a mérkőzés talán méginkább a miénk volt, mint a múlt heti hazai. Ennyi helyzetet büntetlenül nem lehet kihagyni, ezenkívül tizenegyesből az utolsó percekben visszahoztuk a mérkőzésbe az ellenfelet. Nagyon mérges vagyok és semmi más véleményem nincs erről a mai találkozóról, csak az, hogy jól játszottunk. Úgy gondolom, hogy idegenben egy pontot szereztünk, de inkább vesztettünk kettőt. "

Merkantil Bank Liga 14. forduló
FC AJKA - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 1-1 (félidőben: 0-0)
Gólszerzők: Benkő Péter 57' illetve Dragoner Dávid Filip (b.) 86'
Sárga lapok:Tajthy Tamás 53', Jagodics Bence 64', Vogyicska Bálint 75' illletve Ádám Ferenc 42', Süttő Attila 53', Székely Krisztián 84', Ur László 87'

FC AJKA  KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 
12 HORVÁTH DÁNIEL 1 MEGYERI GÁBOR
5 KENDERES ZOLTÁN 2 HLEBA TAMÁS
9 ZSOLNAI RICHÁRD (Dragoner Dávid Filip 63') 4 SZEMERE BALÁZS
13  CSEMER GYULA (Présinger Ádám 46') 7 ÁDÁM FERENC (Heil Valter 78')
14 GAÁL BÁLINT (Molnár Márkó 74') 8 NAGY JÁNOS
18 SEJBEN VIKTOR 11 PÁLINKÁS GERGŐ (Takács Tamás 78') 
19 CSIZMADIA ZOLTÁN (Vogyicska Bálint 63') 14 CSATÁRI GERGŐ (Benkő Péter 55')
22 TAJTHY TAMÁS 15 SZÉKELY KRISZTIÁN
25 JAGODICS BENCE 16 SÜTTŐ ATTILA (Szabó Balázs 87')
33 FODOR PÉTER (Doncsesz Levente 63') 21 UR LÁSZLÓ (C)
27 KOVÁCS NIKOLASZ 24 LIPPAI TIBOR
Cserék: Cserék:
1 BALOGH MÁRTON 31 MEGYERI II GÁBOR
97 SZABADOS ISTVÁN 5 ARDAY DOMINIK
7 DRAGONER DÁVID FILIP (Zsolnai Richárd 63')  6 HEIL VALTER (Ádám Ferenc 78')
8 BERZSENYI KEVIN 9 TAKÁCS TAMÁS (Pálinkás Gergő 78')
10 VOGYICSKA BÁLINT (Csizmadia Zoltán 63')  10 SZABÓ BALÁZS (Süttő Attila 87')
11 PRÉSINGER ÁDÁM (Csemer Gyula 46') 12 KOVÁCS DOMINIK
15 SZABÓ BENJÁMIN 17 KURDICS LEVENTE
28 MOLNÁR MÁRKÓ (Gaál Bálint 74')  19 PUSKA PÉTER
30 NAGY BENJÁMIN 20 LACZKÓ MILÁN
34 TAR ZSOLT 28 BENKŐ PÉTER (Csatári Gergő 55")
35 DONCSESZ LEVENTE (Fodor Péter 63')    
Vezetőedző: Vezetőedző:
KIS KÁROLY VARGA ATTILA

További híreink

A legnagyobb múltú csapat érkezik

Dátum: 2024. ápr 26. 15:30

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd csapatát látjuk vendégül

Fehér Balázs: a támadószekcióban javulnunk kell!

Dátum: 2024. ápr 25. 08:00

Ismét a gyenge helyzetkihasználásunk miatt maradtunk alul.

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk