Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/JÓ ŐSZT ZÁRT A BÁNHORVÁTI

JÓ ŐSZT ZÁRT A BÁNHORVÁTI

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

Fiókcsapatunk idén is a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei első osztályú bajnokságban kezdte meg a pontgyűjtést. A Mátyás József irányította alakulat a nyári felkészülést és edzőmeccseket követően augusztus 13-án lépett először pályára tétmérkőzésen. Az Ózd-Sajóvölgye vendégeként ugyan vereséget szenvedtek, azonban ezt a csorbát hamar kiküszöbölték, legyőzték a Mezőkövesd Zsóry FC II, a Sajóbábony és a Gesztely csapatait. Az ötödik fordulóban nem sikerült viszont pontot szerezniük a tabellavezető Cigánd ellen, majd a hatodikban sem termett számukra babér Alsózsolcán. Ezután egy győzelem - egy vereség sorminta következett, három pontot gyűjtöttek a Tokaj ellen, alulmaradtak a tavaly még NB3-as Tállya vendégeként, 4-1-re győzték le a Bőcsöt és egy gólos vereséget szenvedtek Felsőzsolcán. A csapat első és eddigi egyetlen döntetlenjét a tizenegyedik fordulóban könyvelhette el, akkor Mezőkeresztesen egy 0-0-át követően osztozkodtak a pontokon. Majd ismét egy jó széria következett, három győztes meccset tudhattak maguk mögött a Nyékládháza, az Encs és az MVSC-Miskolc elleni találkozókat követően. A szezonzárás viszont nem sikerült túl jól, sem a Hidasnémeti, sem az Ózd ellen nem tudták bajnoki egységeik számát növelni. A Bánhorváti tehát nyolc győzelemmel, egy döntetlennel és hét vereséggel huszonöt pontot gyűjtött az ősszel, mellyel a tabella hetedik helyéről várhatják a tavaszi folytatást.
Fiókcsapatunkat a Kolorcity Kazincbarcika SC NB2-es keretéből idén is több alkalommal segítették játékosaink. Arday Dominik, Nagy Ákos, Laczkó Milán, Benkő Péter, Hleba Tamás, Székely Krisztián, Süttő Attila és Kurdics Levente is pályára léptek a Bánhorváti színeiben.
A csapat góllövő listáját kilenc találattal Filkóházi Dávid vezeti, őt héttel követi Lukács Gergő és néggyel Kazvinszki Jácint. Két-két alkalommal volt eredményes Arday Dominik, Horváth Szabolcs, Hallgató Márk, Madarász János és Laczkó Milán, illetve egy találatot jegyez Lovasi Dávid.

A www.banhorvatise.hu Mátyás József, vezetőedzővel készült értkelő interjúját az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

 Az őszi szezon befejezése előtt két fordulóval még a negyedik. helyen álltunk, de sajnos az utolsó két mérkőzés nem úgy sikerült, így a 7. helyen várja a tavaszt csapatunk.
Hullámzó volt az eddigi teljesítmény, mi ennek az oka?

  

"A nyári felkészülés alkalmával elvégeztük a ránk jellemző szokásos munkát, a megfelelő számú és minőségű felkészülési mérkőzésekkel a programban. A félkészülési mérkőzések által megpróbáltam beépíteni az érkező új játékosokat, és megtalálni mindenkinek a megfelelő helyet, szerepet a csapatban. Úgy gondolom elfogadható volt ezen időszakban a csapat teljesítménye, ami által pozitív előjellel vártuk a bajnokság kezdetét, azonban az első mérkőzésünk mégis csak sok kívánni valót hagyott maga után. Azonban hamar rendeztük a sorainkat és a következő három mérkőzésen nehéz ellenfelek ellen sikerült megszerezni a maximális pontokat és a Cigánd ellen is jól néztünk ki játékban. Ezek után 1-2 kivétellel reális eredmények születtek a
mérkőzéseinken és szintén reálisnak mondható az éppen aktuális 7. helyezésünk a tabellán.  A bajnokságban egy kiemelkedő csapat van (Cigánd) aki a tavalyi bajnok. A 2-tól a 10-ig  helyezettig a különbség nüanszokon múlik gyakorlatilag, itt bárkinek bárki ellen van esélye a győzelemre és hétről hétre változik egy adott csapat jelenlegi pozíciója a tabellán az adott fordulóban elért eredményétől függően. Célunk a továbbiakban az lenne, hogy ezt a pozíciót megerősítsük, minimum megtartsuk és lehetőség szerint előrébb lépni a tabellán."


 Milyen játékrendszer(ek)ben játszott a csapat? Hogyan valósultak meg a játéktervek, játékelemek?

" Az előző szezon 4-5-1-es játékrendszerét ebben a szezonban egy 3 belsővédős rendszerre cseréltem (3-5-2). Ebben a rendszerben gyakoroltunk a felkészülési mérkőzések alatt, amire a csapat jól reagált, így a bajnokságra is megtartottam ezt a formát. Magát a rendszert úgy érzem mindenki megértette és elfogadta, amit az eredmények is alátámasztanak. Voltak nehézségeink és nagyobb arányú vereségeink, de ezek egy kivétellel mindig akkor fordultak elő amikor sok hiányzó volt, és nehézséget okozott a csapat összeállítása."


Kik voltak a kiemelkedő játékosok? Miért, miben teljesítettek jól?

"Igazából kiemelni nem tudnék senkit a csapatból, sok volt a hullámzó teljesítmény, illetve pár játékos nagyjából hozta a saját szintjén elfogadható mutatókat, valószínűleg ez köszönhető a sok betegségnek, sérülésnek."

Az elmúlt évadokban a hazai pályán nem úgy ment a játék mint ahogy egy vendéglátónak illik, viszont idén pont az volt az egyik erőségünk. Hat győzelem mellett, csupán a listavezető Cigánd, és a harmadik helyezett Felsőzsolca tudott csak győzelemmel hazatérni.
Ráadásul azokon a mérkőzéseken is mi domináltunk, és szoros meccset játszottunk. Belakta végre a csapat a Bánhorváti pályát? Mondhatjuk ezután hogy ez lesz az erősségünk?

" Talán már jobb a pálya minősége mint idegenben sok helyen. Több játékos évek óta itt játszik és megszokta már ezt a környezetet, szeretnek itt focizni, szurkolókkal jó kapcsolat alakult ki. A csapat már nagyon várják az új öltözőt hogy kész legyen, ami még több pluszt ad, és még jobb teljesítmény várható a fiúktól. Így ez alapján a hazai mérlegünk megfelelőnek mondható, idegenben kellene több pontot szereznünk"


A bajnokság kezdetekor 4-5 ember is kiesett egyéb okok miatt, így nagyon karcsú kerettel vágtunk neki a szezonnak. Újabb 16-17 éves fiatalok mutatkoztak be a csapatban, hozzátéve nem is rosszul. Tervezel e télen változást a keretben, lesznek e érkezők, illetve mik a célok a bajnokság végére?

 "Amennyiben egyben marad a keret és tudunk megfelelően erősíteni a télen akkor megpróbálunk előrébb végezni a bajnokságban. Mind ezek valójában csak másodlagos dolgok, mert fiókcsapat lévén elsődleges célunk, hogy minél több fiatal tehetség lehetőséget kapjon a felnőttek közt, mielőbb minél több tapasztalatot gyűjtsön a felnőtt labdarúgás világából, hogy későbbiekben az arra érdemesek magasabb osztályokban is tudjanak bizonyítani. Úgy gondolom, van 2-3 játékos a keretben, akikben ott van a potenciál ezekre, illetve jól mutatja az elhangzottakat az is hogy a második legfiatalabb átlag életkorú keretünk nekünk van a bajnokságban, amire büszkék vagyunk és továbbra is ezen az úton próbálunk haladni."

További híreink

A legnagyobb múltú csapat érkezik

Dátum: 2024. ápr 26. 15:30

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd csapatát látjuk vendégül

Fehér Balázs: a támadószekcióban javulnunk kell!

Dátum: 2024. ápr 25. 08:00

Ismét a gyenge helyzetkihasználásunk miatt maradtunk alul.

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk