Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Hosszú átkot törtünk meg tavaly

Hosszú átkot törtünk meg tavaly

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Kolorcity Kazincbarcika SC és a Gyirmót FC Győr csatáinak története nem évszázados, még csak nem is évtizedes sztori, a két csapat első találkozója ugyanis a bajnoki rendszerben 2017-ben esett meg. Ekkor a mieink győztek idegenben, azonban ezt követően zsinórban nyolc vereségbe szaladtunk bele, ezekről a meccsekről ITT írtunk bővebben.  

Ezekkel a nem túl kedvező előjelekkel készülhettünk a 2023/2024-es szezonban esedékes összecsapásainkra, elsőként idegenben, a 7. fordulóban. A meccset a gyirmótiak kezdték jobban, Takács Ronald révén már a 4. percben megszerezték a vezetést.

A mieink a bekapott gól után felvették a harcot a hazai csapattal, s a 21. percben össze is jött az egyenlítés – Pekár László szabadrúgásába Kártik Bálint csúsztatott bele, a játékszer pedig a hálóban kötött ki. A gólt először Bálintnak adták, majd félidőben korrigálták a jegyzőkönyvet, és mert egy hazai játékos is beleért a labdába, öngólként könyvelték el a találatot. A szerzője pedig nem más volt, mint az azóta már hozzánk igazoló Pethő Bence.

Tíz perccel később a Gyirmót visszavette a vezetést, Madarász Márk lőtt nagy gólt tizenegy méterről, kapásból, éppen Pethő gólpasszából. A szünetig már nem változott az állás, 2-1-es gyirmóti vezetésnél cseréltek térfelet a csapatok.

Félidőben mindkét csapat cserélt, a játék pedig fel is pörgött, majd az 53. percben számunkra kedvező fordulatot vett, amikor Medgyes Zoltán egy műesésért megkapta második sárga lapját, így emberelőnybe kerültünk. A kiállítás után két perccel már sikerült is egyenlíteni, Kotula Máté beadását Papp Milán fejelte a kapuba.

A hátralévő bő félórában a létszámfölényt próbáltuk győztes gólra váltani, ám a jól kontrázó Gyirmótnak is adódott még helyzete, de végül egyik csapat sem tudta a maga javára fordítani a mérkőzést, maradt a 2-2. Ezzel megszakadt nyolcmeccses vereségszériánk a gyirmótiak ellen, de a győzelem tovább váratott magára.

Méghozzá egészen a tavaszi szezonig, egészen pontosan március 10-ig, amikor a 24. fordulóban a Kolorcity Arénában csaptak össze a csapatok.  

A tavaszi találkozó jó iramban kezdődött, de hiába voltak mindkét oldalon helyzetek, az első félidőben gól nem született. A második játékrészben a tempó tovább fokozódott, mindkét csapat meg akarta szerezni a győzelmet.

A 71. percben Patrick Gânțe ellen követtek el szabálytalanságot a tizenhatos sarkánál, a játékvezető pedig szabadrúgást ítélt. A pontrúgást végül Kártik Bálint végezte el, aki Süttő Attilához passzolt, ő pedig élesen középre lőtte a labdát, ahol Dobozi Krisztián ért bele tökéletes ütemben, így a játékszer a kapu jobb alsó sarkában kötött ki.

A hátralévő időben hiába támadott a Gyirmót, nem sikerült egyenlíteniük, védelmünk stabilan állta a sarat. Ellenfelünk kilencmeccses veretlenségi szériája szakadt ezzel meg a bajnokságban és az egymás elleni csatákban is épp kilenc találkozó után tudtunk újra győzni.

A tizenegyedik egymás elleni találkozó lesz tehát esedékes augusztus 25-én vasárnap 19 órától, s bár az előző szezon meccsei jól sikerültek, az egymás elleni mérlegen van még mit javítanunk ezen a nehéznek ígérkező meccsen.

Ehhez – ahogy tavasszal is – szükség lesz szurkolóink támogatására, találkozzunk vasárnap a Kolorcity Arénában! A meccsről fontos infók egyben ITT!


A TAVASZI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE

Merkantil Bank Liga
24. forduló
2024. március 10.

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC – GYIRMÓT FC GYŐR 1–0 (0–0)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna
Vezette: Szigetvári Márk (ifj. Varga G., Szilágyi N.)
Gólszerző: Dobozi 74’.

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Tóth B. – Csatári, Szekszárdi M., Heil (Ternován, a szünetben), Dobozi, Süttő – Kártik, Varga J., Csilus T. (Gânțe 72’) – Pethő B., Pinte (Szabó B. 88’). Vezetőedző: Csábi József

GYIRMÓT FC GYŐR
Hársfalvi – Lányi (Kicsun, a szünetben), Hudák D., Csörgő V., Helembai – Kovács D. (Erdei M. 83’), Szőke G. (Hajdú 48’), Madarász M. (Szegi, a szünetben) – Soltész D., Molnár J. (Adamcsek 75’), Medgyes Z.
Vezetőedző: Tamási Zsolt

További híreink

„Teniszmeccset” nyert és átvette a vezetést a Kisvárda

Dátum: 2024. okt 22. 18:55

Ez történt a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Dátum: 2024. okt 21. 08:25

A 87. percig vezetett, de végül egy ponttal tér haza a csapat Ajkáról

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk