Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Gazdag és változatos a közös történetünk a Békéscsabával

Gazdag és változatos a közös történetünk a Békéscsabával

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Több mint negyven évvel ezelőtt, 1983. november 20-án találkozott először egymással bajnoki mérkőzésen Békéscsaba és Kazincbarcika csapata, vagyis akkori nevén a Békéscsabai Előre Spartacus SC és a Kazincbarcikai Vegyész SE. A találkozást a következő évtizedekben újabb huszonöt bajnoki követte, ezek történetét foglaljuk most össze.

Az első összecsapást tehát ’83 novemberében rendezték, méghozzá a Kórház utcai Stadionban, Békéscsabán. A meccset a Spartacus nyerte 5-1-re, a Győrből Békéscsabára érkező Gyurmánczy Attila egymaga négy gólt vállalt. A visszavágó már jobban sikerült, az utolsó előtti fordulóban a harmadik helyen álló és később fel is jutó Békéscsabát 3-1-re vertük idehaza.

Legközelebb az 1991/1992-es szezonban sodorta egymás mellé a két csapatot az élet, Csabán ekkor is beleszaladtunk egy 5-1-es zakóba ősszel, amiért tavasszal itthon Ternován Ferenc és Asszony Béla góljaival egy 2-0-s győzelemmel vágtunk vissza a lila-fehéreknek, akik ennek az idénynek a végén is – ezúttal bajnokként – feljutottak.

Ezután jó másfél évtizednyi szünet következett egészen a 2006/2007-es évadig, amikor oda-vissza vertük meg az Előrét, akik a szezon végén ismét osztályt váltottak, ám ezúttal nem felfelé, hanem lefelé. Egy év kihagyás után 2008/2009-ben egy győzelem és egy döntetlen javította mérlegünket, öt mérkőzésre nyújtva a békésiek elleni veretlenséget.

Ezt az időszakot egy rossz széria követte, négy vereség a következő két szezonban, ráadásul rúgott gól nélkül, miközben jobbára mindkét csapat szenvedett az NB2 Keleti csoportjában. A 2011/2012-es szezonban csak a 13. helyen végeztünk, ám négy pontot szereztünk a feljutásért küzdő – ám végül a harmadik helyen végző és az NB1-ről lemaradó – csabaiak ellen. A hazai pályán aratott 2-0-s győzelmünket tavasszal egy emlékezetes 3-3 követte a Kórház utcában, ahol az utolsó bő tíz percben egyenlítettünk 1-3-as hátrányból. A következő idény két vereséget és számunkra kiesést tartogatott, de 2017-ben idegenbeli győzelemmel tértünk vissza – amit aztán hazai vereség követett (Putnokon) még ugyanezen év telén.

Az egymás elleni párharcok terén ismét fordult a kocka, a következő öt találkozóból négyet is megnyertünk, egy vereség mellett. A legutóbbi győzelem alkalmával (2021 tavaszán idehaza győztünk 1-0-ra) végig a pályán volt csapatunk kötelékében a válogatottba frissen behívott Szűcs Kornél is. Az utolsó két egymás elleni mérkőzés aztán megint kellemetlenül alakult számunkra, hiszen idegenben 6-1-es vereségbe futottunk bele (ez volt a legnagyobb különbségű meccs a párharc történetében), majd a Kolorcity Arénában 3-1-re győztek a lila-fehérek, akik viszont a szezon végén kiestek, így egy év szünet után találkozhatunk ismét velük.

Az összesített mérleg kiegyensúlyozottnak mondható, hiszen tizenegy győzelmünk mellett három döntetlen és tizenkét vereség szerepel a statisztikában egy olyan nagy történelmű klub ellen, amely korábban az élvonalnak is évtizedeken át meghatározó együttese volt.

A huszonhetedik egymás elleni találkozó tehát október 6-án vasárnap 17 órától veszi kezdetét a Kolorcity Arénában. Érdemes a találkozóra elővételben jegyet váltani, ez legegyszerűbben online tehető meg, IDE kattintva. Szurkoljunk együtt ismét, töltsük meg a Kolorcity Arénát!

Hajrá, Vegyész! Hajrá, Barcika

További híreink

Sok minden működik, de vannak feladataink

Dátum: 2024. okt 05. 11:48

Csapatunk gőzerővel készül zsinórban harmadik hazai bajnoki mérkőzésére

Egyszeres kupagyőztes érkezik vasárnap

Dátum: 2024. okt 04. 19:57

Következő ellenfelünk a Békéscsaba 1912 Előre FC.

Változás az U7 toborzója kapcsán

Dátum: 2024. okt 03. 11:13

A ma délutánra meghirdetett toborzáson lesz lehetőség regisztrálni

A Kozármisleny átvette a vezetést a tabellán

Dátum: 2024. okt 02. 21:01

A Merkantil Bank Liga 8. fordulójában botlott az eddigi éllovas Szentlőrinc.

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk