Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/MOL MAGYAR KUPA : ÉRKEZIK A ZALAEGERSZEG

MOL MAGYAR KUPA : ÉRKEZIK A ZALAEGERSZEG

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

A MOL Magyar Kupa mai, negyedik fordulójában az NB1-es ZTE FC ellen vívhatjuk ki a sorozat legjobb tizenhat csapata közé jutást. A Kolorcity Kazincbarcika célja pedig idén sem más, mint megismételni a tavalyi kupamenetelést. Szurkoljunk együtt a Kolorcity Arénában!


Csapatunk számára a bajnokság mellett a MOL Magyar Kupa is kifejezetten fontos. Nem volt ez másként tavaly sem, amikor először a Csengert, majd Hidasnémetit kiejtve harmadosztályú együttesként két NB2-es ellenfelet is magunk mögé utasítottunk. A harmadik fordulóban a Szolnoki MÁV FC-t, a negyedikben pedig az idén megyei riválisnak számító DVTK-t győztük le, ezt követően pedig a nyolcaddöntőben a szintén NB3-as Cegléd otthonában is kivívtuk a továbbjutást. A negyeddöntőben az NB1-es Paksnak sem könnyítettük meg a dolgát, az akkor még Bognár György irányította csapat csupán egy góllal bizonyult tőlünk jobbnak, így a tavalyi sorozatban a Kazincbarcika egyik legjobb kupa szereplésével búcsúztunk.
A csapat ma is okozhat meglepetést, így gondolja ezt játékosunk, Heil Valter is:

"Fontos mérkőzés elé nézünk, remélem sikerül egy jó eredményt elérni és ezzel boldoggá tenni a szurkolóinkat. A tavalyi évben úgy gondolom, hogy meglepetésként szerepeltünk és remélem idén is sikerül megismetelnünk a tavalyi eredményünket, ami lendületet ad a majd a továbbiakban."

Természetesen az idei évben is szeretnénk minél több kupameccsen is pályára lépni, bizonyítottuk ezt Kozármislenyben is. A szintén frissen feljutott NB2-es csapat otthonában szeptember közepén Nagy János nyolcvanhatodik percben szerzett góljával jutottunk a sorozat legjobb harminckét együttese közé.
Varga Attila vezetőedzőnk és a csapat számára is kiemelten fontos a MOL Magyar Kupa sorozatában való jó szereplés, ezt nyilatkozatában is megerősítette:

"Sűrű a program, hiszen négy nap alatt két meccset játszunk, ami egyúttal jó lehetőség arra, hogy a játékosok bizonyíthatnak a hétvégi fontos bajnoki előtt!Fontos számunkra a sorozat, tavaly is az volt de a prioritás a szombati meccs!Nem árulok el titkot, mindenki tudja, nem vagyunk esélyesei a találkozónak! Talán az NB I pillanatnyilag legdinamikusabb csapata látogat hozzánk! Még az első ligában is mindenkinek nehéz a stílusuk ellen játszani nem még nekünk de ez nem jelenti azt, hogy eleve feladjuk! Tudjuk, hogy egy továbbjutás mennyit számít a klubnak és a szurkolóknak, motiváltak vagyunk, ha lehetőségünk lesz rá tovább akarunk jutni!"

Mai ellenfelünk a Zalaegerszeg lesz, akik legjobb kupaszereplésüket 2010-ben könyvelhették el. A ZTE a 2009/2010-es sorozatban egészen a döntőig menetelt, ahol az akkor még DVSC-TEVA néven szereplő Loki ellen maradtak alul 3-2-es összesítésben. A zalaiak az idei szezonban hozzánk hasonlóan a harmadik fordulóban csatlakoztak a küzdelmekhez, ők szeptemberben a szebb időket is megélt Kaposvári Rákóczi FC vendégeként Christy Manzinga két találatának köszönhetően jutottak tovább.

A negyedik körben tizenkét NB1-es, tizenegy NB2-es, hat NB3-as és három megyei első osztályban szereplő csapat száll majd versenybe. Osztályunkból tegnap már két gárda lejátszotta a soron következő mérkőzését, az ETO FC Győr tegnap az NB1-es bajnokságban kiválóan teljesítő Kecskemétet győzte le egy góllal, valamint a Nyíregyháza a szintén első osztályú Vasastól szenvedett vereséget. A forduló párosításai a következőek:

Nyíregyháza Spartacus FC (NB2)  - Vasas FC (NB1) 1-2
ETO FC Győr (NB2) - Kecskeméti TE (NB1) 1-0

MOL Fehérvár FC (NB1) - Puskás Akadémia FC (NB1)
Credobus Mosonmagyaróvár (NB2) - Kisvárda Master Good (NB1) 
BTE- Felsőzsolca ( (Borsod-Abaúj-Zemplén megye I. osztály) - MTK Budapest (NB2) 
Szombathelyi Haladás (NB2) - Budapest Honvéd (NB1)
Kolorcity Kazincbarcika SC (NB2) - ZTE FC (NB1)
DEAC (NB3 Közép csoport) - DVSC (NB1)
FC Nagykanizsa  (NB3 Nyugati csoport)  - Békéscsaba 1912 Előre (NB2)
Balatonfüredi FC (NB3 Nyugati csoport)  - Paksi FC (NB1)
FC Ajka (NB2) - Újpest FC (NB1)
Budafoki MTE (NB2) - Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB2)
ESMTK (NB3 Közép csoport) - BFC Siófok (NB2)
Nagyatádi FC (Somogy megye I. osztály)  - Monor SE (NB3 Közép csoport)
Nyergesújfalu SE (Komárom-Esztergom megye I. osztály) - Mezőkövesd Zsóry FC (NB1)
Iváncsa KSE  (NB3 Közép csoport) - Ferencvárosi TC (NB1)

 

További híreink

Fehér Balázs: a támadószekcióban javulnunk kell!

Dátum: 2024. ápr 25. 08:00

Ismét a gyenge helyzetkihasználásunk miatt maradtunk alul.

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

TISZAKÉCSKEI LC - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Dátum: 2024. ápr 21. 15:00

MERKANTIL BANK LIGA 29. forduló

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk